Postimehe video: Kontaveit tunnistas, et kaotus oli elu üks valusaim (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esitennisisti Anett Kontaveidi (WTA 33.) tee Austraalia lahtistel katkes kaheksandikfinaalis – nii nagu ring varem Kaia Kanepile (WTA 79.), osutus temalegi purematuks pähkliks hispaanlanna Carla Suarez Navarro (WTA 39.). «Mängisin väga hea mängu. Võitlesin lõpuni. Muidugi olen kurb, et kaotasin, aga esitusega olen iseenesest rahul,» sõnas Kontaveit Eesti ajakirjanikele ja lisas, et kindlasti oli tegu ühe tema karjääri kõige valusama kaotusega.

Eestlannal oli suurepärane võimalus Suarez Navarro alistada ning esimest korda karjääri jooksul suurel slämmil veerandfinaali edeneda: pärast esimese seti 6:4 võitmist murdis ta teises kahel korral vastase pallingu ning juhtis 4:1. Vastane võitis aga kuus geimi jutti ning haaras sellega matšis initsiatiivi.

«4:1 pealt mängisin küllaltki kehva geimi ja tundus, et vastane mängis sel hetkel kindlamini ja paremini. Ta hakkas mind rohkem liigutama ja mängupilt muutus kiirelt teisele poole. Enne olid mul kõik löödud pallid paar sentimeetrit joonest sees ja mängisin ülihästi. 4:1 pealt läksid kõik need pallid, mis olid enne paar sentimeetrit sees, nüüd paar sentimeetrit pikaks,» rääkis Kontaveit.

Kas küsimus oli tema poolt järele andmises või vastase selg vastu seina olekus, eestlanna vahetult peale matši öelda ei osanud. «Raske endalgi aru saada, kas seepärast et mina mängisin paari protsendi võrra vähem agressiivselt, aga mängupilt muutus nii, et mina jooksin rohkem ja tema lõi. Kuidagi rabedad geimid olid.»

Otsustavas setis suutis Kontaveit taas Suarez Navarro murda ning sai 5:4 seisul servida matšivõidule. Hispaanlannal oli vastus aga kohe varnast võtta ja Kontaveit kaotas oma pallingu. Meie tennisisti sõnul oli murdevahetustes süüdi lõõskav Austraalia päike.

«Otsustavas setis oli ühel väljakupoolelt küllaltki raske servida, eriti ühte servikasti, sest päike paistis otse silma ja palli ei saanud kuidagi ette visata,» selgitas Kontaveit. «Ma lõin veidi pehmema servi ja pall tuli nii kiiresti tagasi, et ma ei jõudnud reageerida. Tema löögid maandusid sel hetkel ka täpselt joone peal. Kahju, et nii napid pallid ära läksid.»

Kontaveidi sõnul oli ta pärast tänast kaotust rohkem pettunud, kui mullu Wimbledonis, kus tuli kolmandas ringis kolmes setis alla vanduda Caroline Wozniackile. Üldjoontes loeb ta hooaja esimese suure slämmi aga igati õnnestunuks. «Olen selle turniiriga kindlasti rahul. Kui vaatan tagasi eelmistele aastatele, siis ma ei suutnud otsustavas setis kuidagi oma taset hoida ja vajusin ära. Siin olen neid otsustavaid sette mänginud väga agressiivselt ja mingeid ärakukkumisi pole olnud,» tõi eestlanna näite, kuidas tema mäng viimasel ajal arenenud on.

Järgmine kord astub Kontaveit tenniseväljakule veebruari algul Tallinnas toimuval Fed Cup turniiril. WTA-karusellil näeb eestlannat taas 12. veebruaril algaval Doha turniirl.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles