Rjabõškin võitis Eesti rekordiga Tondiraba sisemaratoni

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Rjabõškin.
Sergei Rjabõškin. Foto: SK Stamina

Täna Tallinnas toimunud 4. Tondiraba sisemaratoni võitis meestest Sergei Rjabõškin rajarekordiga 2.45,38, mis on ka uus Eesti sisemaratoni tipptulemus.

Rjabõskin soovitab Tondiraba sisemaratoni kiiretele jooksjatele, kuna rada kulgeb mööda umbes üheminutilise läbimisega ringil. «Olen eelnevalt jooksnud SEB Tallinna Maratonil 21,1 km rajal ja olin pettunud selles, et stardis on küll 3000 inimest, aga ümberringi ikka need samad, kellega alati jooksed. Tondiraba maratonil on täiesti teine lugu. Oled küll esimene, aga pead kogu aeg mööda jooksma,» rääkis Rjabõškin ajakirja Jooksja Jooksuportaalile.

See, et maratoni rada kulges mööda 252 m pikkusel ringil, mida tuli joosta 167 ringi, ei olnud tema jaoks nii hull nagu esmapilgul tundus. Enne maratoni oli võimalik osalejatel valida kaks oma lemmiklaulu, mida maratoni ajal lasti. «See aitas kõvasti. Raskemaks teeb maratoni kindlasti kilometraaž ja libe põrand. Teisest poolest on tegemist tavalise pika jooksuga ehk kui oled piisavalt trenni teinud, siis ei ole probleeme maratoni läbimiseks,» ütles Rjabõškin.

Teise koha sai Tondiraba sisemaratonil Indrek Tikva ajaga 3.01.06. Mullune võitja Allan Peeter-Jaaska korraldajaklubist Stamina oli seekord tulemusega 3.02,53 kolmas.

Naistest kordas mullust võitu Siiri Pilt, kelle lõpuaeg oli tänavu 3:40.17. «Võit tundus seekord natuke raskem. Lõpus kippusid jalad krampi minema ja pidin tempot natuke alla laskma. Tööl on ka kiired ajad olnud ja ületunde tehtud, trenni jaoks on vähem aega jäänud,» sõnas Pilt.

Teiseks tuli naistest ajaga 3.53,05 venelanna Tatjana Sviridova, kes osales ka kuue tunni jooksul, mille võitis. Kolmanda koha sai Liina Kesamaa 3.54,29-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles