Video: Traditsioon jätkub: Dacres heitis taas aasta alguses vägeva tulemuse!

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fedrick Dacres.
Fedrick Dacres. Foto: Gladys Chai von der Laage/imago/Chai v.d. Laage

Jamaika pealinnas Kingstonis toimus nädalavahetusel kõrgetasemeline duell kahe kohaliku kettaheitja vahel. Võistluse võitis Fedrick Dacres maailma hooaja tippmargi 68.08-ga, Traves Smikle oli isikliku rekordi 67.72-ga teine.

23-aastane Dacres on juba eelnevatest aastatest tuntud talvekuude pikkade heidete poolest. Ka kolmel eelneval hooajal võttis pikakasvuline atleet varakult maailma hooaja tippmargi enda nimele, ent pärast aprilli pole ta seni kordagi suutnud oma tulemust enam parandada.

Tõsi, Dacresi edasiminek on olnud viimastel aastatel siiski märgatav. Mullu viis ta veebruaris Jamaika rekordi 68.88-ni ja, mis tähtsamgi, suvel suutis ta lõpuks ka Euroopas stabiilselt üle 65 meetri heitma hakata. Londoni MM-il teenis Dacres 65.83-ga neljanda koha.

Nagu videost näha, polnud Dacres oma parima heitega sugugi rahul, mis annab märku, et peagi võime ilmselt näha uue rahvusrekordi sündi. Küll aga oli oma resultaadi üle õnnelik Londoni MM-i kaheksas mees Smikle.

25-aastasel Smikle'i varasem isiklik rekord, mis pärines 2012. aastast, sai alistatud 60 sentimeetriga. Dacresiga samas treeninggrupis harjutav Smikle on vahepealse aja jooksul jõudnud ära kanda kaheaastase võistluskeelu (2013-2015), mille ta sai dopinguga vahele jäämise eest.

Fedrick Dacres 68.08:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles