Lass jahib USAs rekordeid, Kösterilt Soomes kaksikduubel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Köster (vasakult viies) tegi Soome liigas kaksikduubli.
Annika Köster (vasakult viies) tegi Soome liigas kaksikduubli. Foto: Tairo Lutter

Eesti naiskorvpallur Kadri-Ann Lass oli USA üliõpilasliigas (NCAA) lõppenud nädalal kahel korral võistlustules. Esimeses kohtumises neljapäeval sai Duquesne'i naiskond kindla võidu 78:50 La Salle Ülikooli üle. Lass viskas 24 mänguminuti jooksul 8 punkti, pani 3 blokki ning tegi 3 vaheltlõiget. 

Pühapäeval saadi teine võit samal nädalal, kui alistati George Masoni Ülikool seisuga 71:64. Lass viibis väljakul 36 mänguminutit ning viskas 14 punkti ja võttis maha 8 lauapalli. Lisaks blokeeris ta 4 vastase viset.

Lass vajab veel vaid 3 blokki, et olla oma ülikooli kõigi aegade resultatiivseim blokeerija! Samuti on ta lähedal märkimisväärsele saavutusele, kui tema statistikast on puudu vaid 16 blokki, mis teeks temast Duquesnei naiskonna resultatiivseima blokeerija ühe hooaja kohta. Lassil on kirjas sellel hooajal 61 blokki ning oma karjääri jooksul ülikoolis 175 blokki.

*** 

Maaja Bratka pidi laupäeva õhtul vastu võtma kaotuse oma klubinaiskonnaga Montbrison Prantsusmaa esiliiga liidrilt Landerneau Bretagne Basket 53-57. Eestlanna viibis väljakul terve mängu ning kogus selle ajaga 15 punkti (2PTS 5/15, 3PTS 3/7), 5 lauapalli ning kirja sai ka 1 bloki ning 1 vaheltlõige. Mängu resultatiivseim oli Patricia Bright, kelle kontosse jäi 17 punkti ning 4 lauapalli. Montbrisoni klubi asetseb Prantsusmaa esiliigas 5. kohal ning järgmisel nädalal kohtutakse  lähikonkurendi Charnay Basket klubiga, kes asub liiga 4. kohal.

***

Merike Anderson ja Castors Braine tunnistasid Euroliigas Ungari naiskonna Sopron Basket paremust 61-66. Anderson viibis kohtumise käigus väljakul 14 minutit ning tema arvele jäi 1 lauapall, 1 korvisööt ja 1 viga. Kohtumise resultatiivseim oli Merikese klubikaaslane Britney Jones, kes viskas 21 punkti ning andis 4 korvisöötu. Castors Braine asetseb Euroliiga A-alagrupi 7. kohal, kui jäänud on veel kaks alagrupimängu. Järgmisena kohtutakse Euroliigas oma alagrupis viimaselkohal asuva Poola klubiga CCC Polkowice.

Belgia liigas aga sai naiskond laupäeval kirja oma 14. võidu sellel hooajal, kui alistati RBC Verviers Peinster naiskond seisuga 113-48. Merike mängis selles kohtumises 10 minutit ning selle ajaga tabas ta ühe kaugviske ning andis kolm korvisöötu. Andersoni koduklubi Castors Braine asub kindlalt Belgia meistriliiga esikohal.

***

Soome kõrgliigas teenis võidu kirja ka Annika Kösteri naiskond Hyvinkään Ponteva, kui laupäevases mängus saadi võit Espoo naiskonna üle. 6. kohal asetsev Espoo naiskond alistati seisuga 91-79. Köster tegi antud mängus double-double'i, kogudes 12 punkti (2PTS 5/12, VV 2/2) ning võttes maha 12 lauapalli. Lisaks sellele andis ta 4 korvisöötu. Annika koduklubi resultatiivseimad olid Titta-Riina Leppisto 15 punktiga ning Candice Warthen 14 punktiga. Hyvinkaan Ponteva on praegu 5. kohal ning järgmisel nädalavahetusel mängitakse Kouvot naiskonna vastu, kes on liigas 7. kohal.

***

Rootsi esiliigas pidi Janeli Lilleallik tunnistama vastase Västerås Basket paremust seisuga 65:56. Algviisikus alustanud Lilleallik mängis 32 minutit, saades kirja selle ajaga 5 punkti, 7 lauapalli ning 5 korvisöötu. Naiskond näitas küll paremat visketabavust ning võites lauapallide lahingu 50-48, kuid pallikaotusi tehti märgatavalt rohkem 24-14. Rootsi esiliiga lõuna regioonis on Lillealliku kodunaiskond hetkel 12.kohal. Järgmisena kohtutakse Haga BG Dolphinsi naiskonnaga.

***

Rutronik Stars Keltern ning Mailis Pokk said võidu Saksamaa meistriliigas, alistades ChemCats Chemnitzi naiskonna seisuga 65:59. 22 mänguminuti jooksul viskas Pokk 6 punkti ning andis 2 korvisöötu. Naiskond näitas head tulemust visketabavuses (2PTS 50% ja VV 80%) ning lauapallides 39-30. Järgmisena on ees ootamas tähtis kohtumine kolmapäeval, kui vastamisi minnakse Wasserburgi naiskonnaga, kellega Poki koduklubi jagab liigas 1.-2. kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles