Pyeongchangi olümpiale pääseb vaid üks Eesti naislaskesuusataja (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni juhatus esitas täna Eesti Olümpiakomiteele endapoolsed olümpiakoondise kandidaadid.

Treenerite Ilkka Luttuneni ja Indrek Tobrelutsu ettepanekul ning ELSF juhatuse otsusel on 2018. aasta olümpiakoondise kandidaadid Rene Zahkna (23), Kauri Kõiv (34), Roland Lessing (39), Kalev Ermits (25), Johan Talihärm (23) ja Johanna Talihärm (24).

Kui Eesti mehed kindlustasid viis olümpiakohta eelmise hooaja tulemuste põhjal, siis naised jäid seoses kehvade resultaatidega nendest ilma ja pidid konkureerima kuuele saada olnud wild-card'ile, millest õnnestus endale saada üks.

Veel 11. jaanuaril oli alaliidu peasekretär Kristjan Oja avaldanud ERRile antud intervjuus lootust, et olümpiamängudele pääseb kaks naislaskesuusatajat, mis võimaldanuks Eestil välja panna esinduse ka segateatesõidus. «Me ei ole matnud maha ka seda, et teinegi tüdruk pääseks OM-ile. Jaanuaris on väga hästi ja stabiilselt võistelnud Tuuli Tomingas ja Regina Oja. Nende reitingud praegu tõusevad ja võivad tõusta ka Anterselvas. Praegu oleme positiivsed ja loodame kõige paremat,» sõnas Oja toona.

Eestile eraldatud wild-card'i alusel läheb olümpiale võistlema Eesti naistest tänavu parima hooaja alguse teinud ja MK punktidele jõudnud Johanna Talihärm. Kui veel möödunud nädalavahetuse eel oli kohas kinni ka Regina Oja, siis Anterselva MK-etapp jättis nii tema kui ka Tuuli Tomingase napilt kutseta. See aga tähendab, et Eestil pole võimalik ka segateatevõistkonda välja panna.

Viimase sõna olümpiakoondise koosseisu osas annab EOK täitevkomitee, kes kinnitab olümpiadelegatsiooni 26. jaanuaril.

Olümpia eel jaguneb Eesti koondis kaheks, üks osa sportlastest teeb ettevalmistuse kodustes oludes Otepääl. Laager Indrek Tobrelutsu juhtimisel algab 26. jaanuaril ja kestab 2. veebruarini. Koduses laagris osalevad Kalev Ermits, Roland Lessing ja Kauri Kõiv. Teine osa koondisest annab vormile viimase lihvi 24. jaanuaril algavatel Euroopa meistrivõistlustel Itaalias Ridnaunis.

EM-koondis: Johanna Talihärm, Regina Oja, Grete Gaim, Kadri Lehtla, Meril Beilmann, Tuuli Tomingas, Rene Zahkna, Johan Talihärm, Martin Remmelg, Tarvi Sikk.

Olümpial võistlev laskesuusakoondis asub Pyeongchangi poole teele 4. veebruaril.

Laskesuusatamine olümpial: 

10. veebruar: naiste 7,5 km sprint

11. veebruar: meeste 10 km sprint

12. veebruar: naiste 10 km jälitussõit

12. veebruar: meeste 12,5 km jälitussõit

14. veebruar: naiste 15 km individuaal

15. veebruar: meeste 20 km individuaal

17.veebruar: naiste 12,5 km ühisstardist sõit

18. veebruar: meeste 15 km ühisstardist sõit

20. veebruar: segateatevõistlus

22. veebruar: naiste teatevõistlus

23. veebruar:  meeste teatevõistlus

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles