Rallilegendi poeg saab Monte Carlos võimaluse isa jälgedes käia

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Sainz juunior lööb kaasa Monte Carlo MM-rallil.
Carlos Sainz juunior lööb kaasa Monte Carlo MM-rallil. Foto: PHOTO 4/imago/Crash Media Group/Scanpix

Sel nädalavahetusel autoralli uuele MM-hooajale avalöögi andval Monte Carlo rallil näeb taas rajal ralliautot, mille küljele on kantud Sainzi nimi. Selle rooli ei keera aga äsjana Dakari maratonralli võitja Carlos Sainz, vaid tema poeg Carlos Sainz juunior.

«Igapäevatööd» Renault’ vormel 1 tiimi põhisõitjana tegev Sainz juunior pole kunagi varem ralliautoga ühelgi võistlusel osalenud, kuid nüüd antakse tema käsutusse korraldajate Renault Megane RS. Mõistagi ei hüppa Renault teist korda kahe jalaga samasse ämbrisse nagu rallit sõites rängalt vigastada saanud Robert Kubica puhul ning sestap ei asu 23-aastane hispaanlane Monte Carlo katseid tippkiirusel läbima. Ta sõidab pühapäeval VIP-autoga tippude stardi eel läbi 13,6 km pikkuse Col de Brausi punktikatse.

«Olen väga põnevil, sest sellisest legendaarsest võidusõidust osasaamine on vägev. Autole pannakse alla naastudega lumerehvid, et saaksin kätte veelgi parema tunde õigest rallisõidust,» sõnas Sainz juunior väljaandele Autosport.

Sainz seenior võidutses Monte Carlo mägiteedel 1991., 1995. ja 1998. aastal. «Oleme isagi kõvasti harjutanud – meil on kodutalus ralliauto, nii et olen palju kruusakatseid läbinud. Ta on Montest palju rääkinud: tean, et siin on rasked katsed, tingimused võivad hetkega muutuda ning lumesajust võib saada vihm või hoopiski ere päikesepaiste. Ning muidugi peavad sul mäekurude ja nõelasilmakurvide läbimiseks olema raudsed närvid,» rääkis Sainz juunior.

Carlos Sainz seenior on tulnud autorallis kaks korda maailmameistriks.
Carlos Sainz seenior on tulnud autorallis kaks korda maailmameistriks. Foto: Olle Persson/SCANPIX/SCANPIX code 60145
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles