McLaren võtab F1-reeglitest viimast ja alustab testidega teistest varem

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Fernando Alonso saab lõpuks enda juhtida kiire McLareni?
Kas Fernando Alonso saab lõpuks enda juhtida kiire McLareni? Foto: HOCH ZWEI/imago/Scanpix

2018. aasta F1-masinaid näeb esimest korda ringrajal 26. veebruaril, kui Barcelonas algavad hooajaeelsed testid. Või kas see ikka on esimene kord? Nimelt kirjutab F1i.com, et McLareni meeskond kavatseb oma uue võistlusmasina juba varem kilomeetreid mõõtma saata.

Nimelt on McLaren tänavuse hooaja eel läbinud suure muutuse – varasemale mootoritootjale Hondale näidati ust ning uuest aastast kihutatakse Renault jõuallikatega. Auto ja uue mootori sobitamine võib aga välja tuua terve portsu pisivigu ning meeskond ei soovi, et väärt testimisaeg Barcelonas nende parandamiseks kulub.

Seega on plaan lihtne: kuigi üldiselt on väljaspool ametlikke testipäevi värskete masinate sõidutamine keelatud, lubavad reeglid igal meeskonnal aastas kulutada kaks päeva ja kuni 100 kilomeetrit, et oma vormeleid reklaamieesmärkidel filmida. McLaren kavatseb need päevad varakult ära kasutada, et uue masina titehädadest aimu saada. Barcelona piiramatut testikilometraaži saab seejärel (loodetavasti) kasutada probleemideta.

McLaren näitab oma uut vormelit avalikkusele 23. veebruaril enne Hispaaniasse siirdumist. Meeskonna pilootideks on nagu mullugi Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne. Varusõitja kohuseid täidab tulevikutäht ja valitsev F3 Euroopa meister Lando Norris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles