Erki ja Robin Nool lõbusas videointervjuus: õpitulemustes on poeg juba isale silmad ette teinud (1)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

19-aastane Robin Nool viis kolmapäeval Tartus peetud Martin Kutmani mälestusvõistlustel teivashüppes isikliku rekordi 5.34-ni. Temast kõrgemale on Eestis hüpanud nüüd vaid kolm meest, nende seas ka olümpiavõitjast isa Erki Nool (5.60).

Möödunud suvel röövis Robin isalt 27 aastat püsinud Eesti juunioride rekordi, kui ületas 5.31. Nüüd on ta sihile võtnud Erki (ja Valeri Bukrejevi) nimele kuuluva Eesti noorsooklassi (U23) sisetippmargi 5.41, mis jäi eile veel alistamatuks.

«Kindlasti on tal kõige rohkem varu jõu arendamise osas. Robin on sellises vanus, kus kohe, kui kangi puudutad, tuleb jõudu juurde. Aga selleks, et kõrgele hüpata, tuleb tal ka tehniliselt kindlust juurde saada,» sõnab poega juhendav Erki Nool.

Isa ja poeg kinnitavad, et Robini puhul pole välistatud tulevikus ka mitmevõistlejaks spetsialiseerumine. Mäletatavasti tegeles Erkigi noorena mõnda aega vaid teivashüppega, kuid hiljem otsustas ikkagi meie paraadalal maailma tippu pürgida.

«See oleks hea, kui ta varsti minu absoluutse teivashüpperekordi üle teeks. Aga kindlasti oleks ta ka kümnevõistluses võimeline väga hea tulemuse tegema,» arvab 47-aastane Erki. Robin lisab: «Kui teivashüpe tuleb hästi välja, ei tähenda see, et kümnevõistlus ei võiks tulla. Mulle meeldivad kõik hüppealad. Talun ka jooksutrenne hästi, nii et miks mitte proovida.»

USA ülikoolidesse kandideerimiseks sooritatud testidel läks Robinil sedavõrd hästi, et ta võiks pääseda ka tugeva akadeemilise poole pealt tuntud õppeasutustesse, muuhulgas näiteks Stanfordi. Seega, paistab, et selles valdkonnas on Robin juba selgelt tublim kui isa omal ajal.

«Paistab nii küll, jah. Siiamaani on paremad,» tunnistab Erki naerdes. Kuidas Robinil sport ja kool sedavõrd hästi on õnnestunud ühildada? «Eks mul ole head vanemad,» annab noormees perfektse vastuse.

Vaata kogu intervjuud, kus Robin ja Erki räägivad pikemalt tulevikuplaanidest nii teivashüppes ja kümnevõistluses kui ka õpingutel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles