Järjekordne šokk: Madridi Real kaotas kodumurul ja kukkus karikasarjast välja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali keskkaitsja Sergio Ramose ahastus: jälle põrumine!
Madridi Reali keskkaitsja Sergio Ramose ahastus: jälle põrumine! Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/Scanpix

Hispaanias ei saa kuidagi jalgu alla Madridi Reali meeskond: karikasarjas kaotati koduväljakul 1:2 Leganesile ja langeti kahe mängu kokkuvõttes konkurentsist.

Avakohtumise oli Real võõrsil võitnud 1:0, kusjuures mängu ainsa värava lõi eelviimasel minutil Marco Asensio. Kordusmängus aga Leganes Realile enam ei halastanud, sest ehkki Eraso 31. minuti tabamusele oli Karim Benzemal 47. minutil vastus olemas, viis Gabriel 55. minutil külalised uuesti juhtima. Leganesi 2:1 võit tähendas, et tänu võõrsil löödud väravate reeglile pääseti poolfinaali, Realile jäid tühjad pihud.

Hispaania kõrgliigas mullu 17. koha saanud ja tänavu 13. tabelireal olev Leganes võitis Reali vastu kohtumise esmakordselt, klubi ajaloos esimest korda jõuti ka Copa del Rey poolfinaali. Nelja hulka on jõudnud veel ka Sevilla ja Valencia, viimase poolfinalisti selgitavad täna õhtul Barcelona ja Espanyol. Seejuures on Espanyolil avamängust kaasa võtta 1:0 võit.

Leganes jõudis klubi ajaloos esmakordselt Copa del Rey poolfinaali.
Leganes jõudis klubi ajaloos esmakordselt Copa del Rey poolfinaali. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

Liigatabelis liidrist Barcelonast juba 19 punkti kaugusele jääv ning isegi teisel-kolmandal kohal olevale Madridi Atleticole ja Sevillale vastavalt kaheksa ja viie punktiga kaotav Real on suutnud kõigis sarjades viimasest kaheksast mängust võita vaid kolm. Karikamängus Cristiano Ronaldole ja Gareth Bale'ile puhkust andnud peatreener Zinedine Zidane tunnistas, et pinge kasvab. «Me ei olnud piisavalt head. Loomulikult tunnen ma vastutust, vägagi. See on läbikukkumine. Aga me läheme edasi: muud meil üle ei jää,» sõnas prantslane.

Reali mängijad marssisid pärast lõpuvilet ootavatest ajakirjanikest mööda ja otse riietusruumi. Ainsana astus mikrofonide ette kaitsja Dani Carvajal. «See teeb haiget. Aga kui me ei suuda Leganesiga kodus isegi viiki mängida, ei väärigi me edasipääsu. Olgem realistid: nüüd on meie ainus võimalus midagi võita Meistrite liiga.» Real kohtub kaheksandikfinaali avamängus Paris Saint-Germainiga 14. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles