Millised 7 jalgpallimeeskonda on sel hooajal ootamatult konkurentsist langenud?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Real ja Zidane Zidane on konkurentsist langenud Hispaania karikasarjas ning koduses kõrgliigas ollakse poole hooaja järel liider Barcelonast kaugel-kaugel selja taga.
Madridi Real ja Zidane Zidane on konkurentsist langenud Hispaania karikasarjas ning koduses kõrgliigas ollakse poole hooaja järel liider Barcelonast kaugel-kaugel selja taga. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS

Euroopa jalgpalli erinevates karikasarjades on jõutud oluliste mängudeni, kuid mitmed (tipp)meeskonnad on ootamatult konkurentsist langenud.

Kolmapäeva õhtul läksid Hispaania karikasarja veerandfinaali korduskohtumises vastamisi kõrgliigaklubid Madridi Real ja Leganes. Avamäng lõppes suursoosiku ja 19-kordse karikavõitja Reali 1:0 võiduga, kuid Leganes võttis võõral väljakul peetud teises kohtumises 2:1 võidu ning pääses võõrsil löödud väravate reegli abiga nelja parema hulka. Esimest korda Realist jagu saanud Leganes jõudis klubi ajaloos esmakordselt poolfinaali.

Inglismaa karikasarja kolmandas ringis lõppes tiitlikaitsja Londoni Arsenali teekond, kes tunnistas võõral väljakul esiliigaklubi Nottingham Foresti 4:2 paremust. Londoni meeskonna peatreener Arsene Wenger, kes kandis samal ajal juhendamiskeelu, polnud 21-aastase Arsenali-karjääri jooksul kordagi kolmandas ringis kaotanud.

Samas faasis langes konkurentsist ka Stoke City. Mitte midagi üllatavat? Inglismaa kõrgliigas väljalangemistsoonis paiknenud meeskond jäi samuti võõral väljakul kaotajaks, kuid nemad tunnistasid tugevuselt neljanda liigas (!) mängiva Coventry City 2:1 paremust. Seejärel sai hundipassi Stoke City peatreener Mark Hughes, kes juhendas meeskonda viimased neli ja pool aastat.

Sel hooajal pole suutnud krahhi vältida ka Manchester United. Nemad pidid mõru pilli alla neelama Inglismaa liigakarikasarja veerandfinaalis, kui kolmanda üleminuti värav Bristolis otsustas mängusaatuse. Tugevuselt teises liigas pääset tippseltskonda jahtiv Bristol City alistas tiitlikaitsja Manchester Unitedi 2:1 ja pääses klubi ajaloos esmakordselt liigakarikasarjas poolfinaali.

Dortmundi Borussia ja Madridi Atletico laeks Meistrite liigas jäi alagrupiturniir. Mõlemad meeskonnad olid keskmiselt tugevamas alagrupis, kuid meeskonnad, kes on viimasel viiel hooajal kahe peale kokku osalenud kolmes finaalmängus, jäid üldplaanis kahvatuks. Vaid kaks punkti kogunud Dortmund jäi alagrupis Tottenham Hotspuri ja Reali järel kolmandaks. Atletico noppis küll seitse punkti, kuid play-off-mängudele pääsesid üsna kindlalt Roma ja Londoni Chelsea.

Pettumust valmistas ka Evertoni eurohooaeg, kelle mannetud esitused Euroopa liiga alagrupiturniiril päädisid kolmanda kohaga. Lyoni, Atalanta ja Limassoli Apolloniga samas alagrupis mänginud inglased teenisid vaid ühe võidu ja ühe viigi ning pidid play-off-mängudest suu puhtaks pühkima. Endale lasti lüüa koguni 15 väravat – kehvem näitaja oli vaid kolmel meeskonnal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles