Alar Varrak: ma ei tulnud Dzukijasse sünnipäevapeole

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak.
Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Leedu meistriliiga kaheksanda klubi Alytuse Dzukija peatreeneriks saab 35-aastane Alar Varrak, kes peab keerulises seisus meeskonna tagasi ree peale aitama.

Dzukija on kaotanud koduses liigas neli kohtumist järjest - tõsi, neist kolm liiga tippude Kaunase Žalgirise, Lietuvos Rytase ja Lietkabelise vastu. Klubist on lahkunud hiljuti kolm põhimängijat ja peatreener Nikola Vasilev, mis viitab, et niigi kehva kuulsusega klubis pole käsil just parimad ajad.

 «Jah, võistkond on keerulises seisus – ma ei tulnud siia sünnipäevapeole,» ütles hooaja lõpuni kehtiva lepingu klubiga sõlmiv Varrak tabavalt. «Lugesin plussid ja miinused kokku. Tegu on siiski hea väljakutsega, sest saan end esmakordselt välisliigas proovile panna. Leedu liigas treenerina tegutsemine näitab Euroopa turul, et oled kuhugi jõudnud. Siin on inimesed väga toredad.»

Dzukija abitreenerina asub tööle kohalik korvpallilegend, olümpiavõitja Valdemaras Chomicius (58). Varrak avaldab lootust, et ta suudab klubi kuue parema hulka viia. Hetkel pole see sugugi utoopiline eesmärk, sest lähikonkurentidest jäädakse maha vaid ühe võiduga.

«Meil on võimalus üks-kaks mängijat meeskonda juurde tuua, ent vahendeid pole palju. Leedu liiga tagumises osas käib tihe rebimine. Eesmärk on jõuda põhiturniirilt edasi ehk kaheksa hulka. Tegelikult peaksime kuue sekka end murdma, vastasel korral tuleb play-off’i esimeses ringis kohe Žalgiris või Rytas vastu,» ütles eelnevad üheksa aastat Kalev/Cramos töötanud treener.

Uue väljakutse tõttu jääb pooleli Varraku koostöö Eesti korvpalliliiduga, kus ta oli ametis nii Eesti koondise abitreeneri kui skaudina. «Tänan korvpalliliitu mõistva suhtumise eest. Meil oli (Tiit) Soku ja (Keio) Kuhiga kokku lepitud, et kui leian välismaalt tööd, võin minna. Puudutasin Dzukija juhtidega rääkides koondiseteemat ja paistab, et mul on vaja veebruaris koondisemängude ajal ikkagi Leedus olla,» rääkis Varrak, kes vabandas ka välismaal mängivate Eesti noorte ees, keda tal oli plaanis lähiajal vaatama minna. 

Varrak debüteerib Lõuna-Leedus asuva klubi peatreenerina laupäeval, mil koduses liigas võõrustatakse Rimas Kurtinaitise juhendatavat Lietuvos Rytast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles