Vallandamisohus Zidane Reali hetkeseisust: fiasko!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zinedine Zidane'il on kõvasti mõtlemisainet.
Zinedine Zidane'il on kõvasti mõtlemisainet. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/Scanpix

Madridi Reali jalgpalliklubi hooaeg on seni läinud aia taha. Vähetähtis klubide MM-tiitel küll võideti, ent Hispaania liigas ollakse alles neljandal kohal ja igipõlisele rivaalile Barcelonale kaotatakse juba 19 punktiga. Eile lõid veel ühe naela kuningliku klubi kirstu Leganese meeskonna mängijad, kes kukutasid 2:1 võiduga Reali kodusest karikasarjast.

«See on fiasko!» ei hakanud Madridi klubi peatreener Zinedine Zidane kaotuse järel olukorda ilustama. «Minu koledaim hetk peatreenerina. Aga ma ei kahetse ühtegi mängus tehtud otsust – võtan kõige eest vastutuse.

Real võitis veerandfinaalide avavaatuses Leganest võõrsil 1:0, kuid kaotas Santiago Bernabeu staadionil 1:2 ja langes võõrsil löödud väravate reegli tõttu konkurentsist.

«Alustada seda mängu moel, nagu ma tegime, on väga halb,» kritiseeris Zidane oma mängumehi. Leganes läks mängu 31. minutil juhtima, vahetult pärast poolajavilet lõi Karim Benzema viigivärava, kuid kaheksa minutit hiljem kindlustas Gabriel külalistele poolfinaalpileti. «Seepärast olen vihane. Ma ei mõista, mis toimub,» lisas treenerist eksmaailmameister.

Zidane on oma lühikese treenerikarjääri jooksul juba võitnud Realiga kaheksa tähtsat karikat-tiitlit, kuid nüüd tema tool kõigub. Ainus tänavune võidušanss on klubil veel Meistrite liigas, kus kohtutakse kaheksandikfinaalis Paris Saint-Germainiga. Peatreener teab, et kui veebruaris eurosarjas ei edeneta, tema pea lendab.

«Ma olen selle eest vastutav. Mina olen ülemus. Me peame leidma lahendused. Oleme mõned neist leidnud, aga mitte piisavalt järjepidevalt. Pean selle eest vastutuse võtma ja võitlen alati lõpuni,» sõnas Zidane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles