Läti laskesuusaäss Rastorgujevs võitis EM-il kulla (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrejs Rastorgujevs.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: TOBIAS NYKÄNEN/imago/Bildbyran

Itaalias Val Ridannas toimuvatel laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel triumfeeris tänases sprindis 29-aastane lätlane Andrejs Rastorgujevs.

Lõunanaabrite pikaaegne esinumber, kellele tänane medal oli EM-il karjääri neljandaks (varasemast käes ka üks kuld), edestas lähimat konkurenti, venelast Aleksandr Loginovi 5,5 sekundiga. Kolmas oli bulgaarlane Krasimir Anev 24,5-sekundilise kaotusega. Rastorgujevs ja Loginov eksisid seejuures tiirus korra, Anev lasi aga puhtalt.

Sarnaselt mitmetele teistele riikidele on EM olümpia peaprooviks ka mitmetele meie laskesuusatajatele. Paraku näitasid Pyeongchangi lendavad Rene Zahkna ja Johan Talihärm kohutavat sõidukiirust, teenides kahe möödalasu juures vastavalt 76. ja 82. koha. Kaotust võitjale kogunes 2.40,3 ja 2.54,3. Martin Remmelg oli ühe möödalasu juures 82. (+3.32,5), Kristo Siimer, Tarvi Sikk ja Robert Heldna saja parema sekka ei mahtunud. Võistluse lõpetas 140 sportlast.

Jälitussõitu ei pääsenud seega ükski eestlane. Küll aga on võimalik viga parandada Eesti naistel, kes võistlevad täna samuti sprindis.

Tulemused

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles