Rootsi parim suusataja kaitseb Ustjugovit: see on väga imelik otsus (2)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ustjugovi nelja aasta pikkune raske töö läheb raisku - parimas sportlaseas venelane ei pääse olümpiale, kuigi pole kunagi positiivset dopinguproovi andnud.
Sergei Ustjugovi nelja aasta pikkune raske töö läheb raisku - parimas sportlaseas venelane ei pääse olümpiale, kuigi pole kunagi positiivset dopinguproovi andnud. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) avalikustas neljapäeval nimekirja Venemaa talisportlastest, kes ei pääse Pyeongchangi mängudele. Muuhulgas jääb suurvõistluselt eemale ka mulluse murdmaasuusahooaja valitseja Sergei Ustjugov.

Venemaal tekkis seejärel arusaadavatel põhjustel ele kisa, miks sportlane, kes pole kunagi positiivset dopinguproovi andnud, ei pääse olümpial starti.

«See on suur skandaal. Tean, et Sergei on puhas. Tean ka seda, et ta ei kuulu sellesse seltskonda, kes sai Sotši mängudel juhtunu tõttu eluaegse olümpiakeelu,» sõnas Venemaa murdmaasuusakoondise peatreener, rootslane Marcus Cramer.

Crameri ja venelaste kõrval on ka paljud teised tippsuusatamisega seotud inimesed ROK-i otsuses üllatunud.

«Olen üllatunud, sest keegi pole avaldanud põhjust, miks ta olümpiale ei pääse. See on väga imelik otsus, et teda ei lasta ilma ühegi põhjuseta olümpiale,» sõnas Rootsi parim naissuusataja Charlotte Kalla Aftonbladetile.

25-aastane Ustjugov võitis möödunud hooajal Lahti MM-il kaks kuld- ja kolm hõbemedalit, lisaks triumfeeris ta Tour de Skil.

Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles