Pühapäeval alustab Eesti suurim rulluisusari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti edukamad uisutajad Kert Keskpaik ja Mart Markus.
Eesti edukamad uisutajad Kert Keskpaik ja Mart Markus. Foto: Eesti rulluisuliit

 22. mail stardib kolmas Tallinna Rulluisumaraton,  mis toob kokku Eesti ja välismaised harrastajad ning tippuisutajad.



Tallinnas Pirital, Lillepi pargi kergliiklusteel toimuv maraton on ühtlasi  Eesti suurima rulluisusarja EMT Rullituur 2011 avaetapp. «Võistlus on põnev lisaks osalejaile ka pealtvaatajatele, sest starti on lubanud tulla  kõik siinsed tipptiimid ja ka välisvõistlejad,» kommenteeris sarja  korraldaja ja Eesti Rulluisuliidu peasekretär Jaanus Ritson. Möödunud aastal osales sarjas ligi 2000, sel aastal oodatakse 3000 uisutajat.

Lisaks maratonile pakub võistlus distantse erinevas vanuses ja «kaalukategoorias» uisutajaile - lastele Tillusõit (500 m) ja Minimaraton  (1 km) ning vanematele IIZi skate (20 km). Oma leiavad ka suusasõidufännid  25 kilomeetrisel Suusarullil. Uuendusena on sel aastal kavas ratastooliralli.

Distantsid ja stardiajad:


Rulluisumaraton 42,5 km 12:00
IIZI skate 20 km 14:30
Suusarull 25 km 14:45
Minimaraton 1 km 11:15
Tillusõit 500 m 11:00

Kogu sarjale ja üksikutele etappidele saab veel registreerida Sportinfo kodulehe kaudu http://www.sportinfo.ee/sportevent/task/detail/id/1040/

Eestis rulluisutab sel hooajal kolmes tipptiimis - Uus Maa/Rollerblade Team, Albe Team/Bont ja Schänkel/Simmons team - kogu siinne rulluisuparemik - Kert Keskpaik, Mart Markus, Danila Ruusu, Jaanus Ritson, Lauri Koort, Enel Kõrva, õed Sandra ja Saskia Alusalu ning Diana Kaareste.

Samuti jõuavad maratoniks Eestisse Uus Maa/Rollerblade meeskonnas sõitvad välismaised tippuisutajad Alfredo Leon Moreno ja maailmameister Jose Bastidas Venezuelast, kes lisaks võistlustel konkurentsi pakkumisele ka siinseid rulluisuhuvilisi ühistrennides nõuga toetama hakkavad.

Eesti 2011. aasta rulluisutamise välishooaja avab 19. mail kell 12 Solarise keskuse aatriumis Evelin Ilves.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles