Ragilo ja Seema kaaluvad suusaliidu pakkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ragilo.
Oleg Ragilo. Foto: Raigo Pajula

Kui kõik läheb nii, nagu Eesti Suusaliidu juhid sisimas loodavad, siis määrivad järgmisel hooajal murdmaakoondislaste suuski Kristina Šmigun-Vähi kogenud hooldemehed Oleg Ragilo ja Raul Seema.


Suusaliit on mõlemale teinud tööpakkumise. Tõsi, vähemalt Ragilo saatis esialgse pakkumise tagasi, sest pakutud palk polnud piisav. «Oma perefirmas kodus arvuti taga töötades saaksin sama suure sissetuleku ja ehk isegi natuke rohkem. Sama raha eest kodunt ja pere juurest ära ei kipu. Sel poleks ju mingit mõtet!» nentis Ragilo ja lisas: «Ma saan aru, et ka suusaliidus on võimalused väga napid, aga olen 12 aastat vaeva näinud ja end sel alal harinud ning ei näe põhjust, miks peaksin sellise sissetulekuga leppima.»

Tegelikult oli oma panus Ragilo värbamisel ka Aivar Rehemaal, kes mehe toetamiseks isiklike sponsorite abi palus. Endine juunioride maailmameister on veendunud, et kogu koondis vajab järgmisel aastal vähemalt üht kogenud hooldemeest.

Paraku polnud ka tema sponsorite panus piisav.  «Kui Aivari sponsorite raha ära võtta, siis suusaliidu pakutav sissetulek on poole väiksem kui see, mida ma Kristina Šmiguniga koostööd tehes teenisin,» nentis Ragilo, kellel on võetud eluasemelaen.  «Ma ei saa ju helistada Swedbanki ja öelda, et andke andeks – kas mul oleks järgmisel aastal võimalik teile poole vähem raha maksta. Nii ei saaks ma ka kõige suurema tahtmise korral teha.»

Seda enam, et peale eestlaste on Ragilo teenetest huvitatud teisedki koondised. USA koondis on mehele konkreetse tööpakkumise teinud, võimalus oleks asuda ka Rootsi suusakoondise juurde. Üks ahvatlev pakkumine on eestlase laual veel, kuid seda ei soovinud ta veel avaldada. «Ma ei taha öelda, kas see on Norra, Soome või sootuks Mongoolia. Mai lõpus, kui kõik pakkumised on laual, siis langetan otsuse. Enne ei taha kuskile midagi ära öelda. Siis saab tingimusi võrrelda,» ütles Ragilo.

Samal seisukohal on ka Seema, kellele on peale murdmaakoondise tööpakkumise teinud ka Eesti laskesuusatamiskoondis. Praegu kaalubki mees kahe variandi vahel.

«Olen Maris Cakarsiga (Eesti laskesuusatamiskoondise peatreener – toim) ka varem koostööd teinud ja see sobis. Püüan selgusele jõuda, kumma alaliidu pakkumine minu jaoks parem oleks. Palgapakkumistes suurt erinevust pole,» nentis Seema, kelle üks soove oleks töötada korralikus meeskonnas. «Oleg Ragiloga ja Taivo Kuusiga olen ka varem koostööd teinud. Seal saaks kindlasti korraliku tiimi luua.»
Suusaliidu murdmaasuusatamise spordidirektori Raul Olle sõnul praegu alles komplekteeritakse hooldemeeskonda.

Leping on sõlmitud vaid hooldepealik Jaan Alvelaga. Suusõnaline kokkulepe on olemas ka Tarvi Kuusiga, kes on aastaid hooldemehena töötanud. «Ülejäänud kaks kohta on praegu veel küsimärgi all, kuid me tegeleme nende täitmisega,» kinnitas Olle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles