Tragöödia Lõuna-Aafrikas: veoauto sõitis otsa kahele profiratturile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petr Vakoc.
Petr Vakoc. Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti

Lõuna-Aafrikas treeninglaagris viibivad Belgia profiklubi Quick-Step Floors jalgratturid Laurens De Plus ja Petr Vakoc sattusid neljapäeval liiklusõnnetusse. 

Meeskonna teatel tabas kahte jalgratturit veoauto. Kiirabi kutsus õnnetust juhuslikult pealt näinud naine. 22-aastasel belglasel De Plusil said kahjustada kopsud ja neerud, 25-aastast tšehh Vakocit opereeriti samal päeval, sest mehel tuvastati mitu murdunud selgroolüli. 

«Olime kolmekesi treeningul, kui äkki kuulsin kõva müra ja järgmisel hetkel nägin Laurensit ja Petrit maas lamamas,» sõnas ratturite meeskonnakaaslane Bob Jungles, vahendab cyclingnews.com.

Quick-Step Floors teatas pressiteate vahendusel, et täna hommikul läbi viidud testid näitasid, et Petr on kontaktivõimeline ning liigub omal jõul. Esialgu jääb tšehh haiglasse, kuid lähima kahe nädala jooksul peaks rattur kodusele ravile saama.

«Täna hommikul rääkisin Petriga ning mul on hea meel, et kõik õnnestus. Viimased 48 tundi on olnud pikad ja närvesöövad. Petr vajab aega puhkamiseks ning meie toetame teda,» sõnas meeskonna peatreener Koen Pelgrim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles