Video: Itaalia koondise ja Torino Juventuse legend tähistab juubelit

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Buffon.
Gianluigi Buffon. Foto: www.imagephotoagency.it/imago/Gribaudi/ImagePhoto

Täna, 28. jaanuaril 2018. aastal tähistab 40. sünnipäeva Itaalia jalgpallikoondise ja Torino Juventuse legendaarne väravavaht Gianluigi Buffon.

1978. aastal Carraras sündinud jalgpallur alustas karjääri Parmas, kus debüteeris 1995. aastal mängus Milaniga. Parma vormi 220 kohtumises kandnud Buffon siirdus 2001. aastal maailmarekordilise summa (52 miljonit eurot – maailma kalleim väravavaht) eest Juventusesse, kus teenib igapäevaleiba praeguseni. Hetkeseisuga on itaallane seisnud Juventuse väravasuul 638 kohtumises.

Buffoni näol on tegemist kümnekordse Itaalia meistri ja neljakordse Itaalia karikavõitjaga. Tema karjääri säravaim hetk pärineb aastast 2006, kui Itaalia koondis krooniti neljakordseks maailmameistriks. Kuus aastat hiljem tunnistati Euroopa meistrivõistluste finaalmängus Hispaania paremust. Kokku on Buffon rahvuskoondist esindanud 175 kohtumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles