Video: Naiste kõrgushüppes sündis viimase seitsme aasta parim tulemus

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Lasitskene.
Maria Lasitskene. Foto: Olivier Matthys/AP

Nädalavahetusel Volgogradis toimunud Stalingradi karikavõistlustel ületas Venemaa naiskõrgushüppaja Maria Lasitskene kõrguse 2.04, mis on viimase seitsme aasta parim tulemus sisetingimustes.

Kolmekordne maailmameister, kes kerkis maailma paremikku lapsepõlvenimega Kutšina, alistas rekordkõrguse kohe avakatsel ning oli lähedal ka 2.07 ületamisele, ent latt tuli esimesel üritusel napist puudutusest siiski maha. Kaks järgnevat katset enam nii palju lootust ei andnud.

25-aastane Lasitskene kerkis maailma kõigi aegade siseedetabelis kaheksandale kohale. Sisemaailmarekord 2.08 kuulub juba 2006. aastast rootslanna Kajsa Bergqvisti nimele.

Lasitskene absoluutne tippmark 2.06 on püstitatud eelmisel suvel Lausanne'is.

Samal ajal kui Lasitskene püstitas Volgogradis naiste maailma hooaja tippmargi, viis tema kaasmaalane Danil Lõsenko Tšehhis Hustopeces meeste hooaja tipptulemuse 2.37-ni. Volgogradis tõi tulemus 2.30 võidu Ivan Uhhovile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles