Käsipallileegion: vigastatud Ardo Puna naases 20 väravaga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Puna.
Ardo Puna. Foto: Tairo Lutter

Lõppenud nädalal said suurema koormuse Soome ja Rootsi liigades mängivad Eesti pallurid, sest mõlemas riigis toimus kaks vooru. Lisaks peeti mänge Saksamaal ja Islandil ning kuigi nädala jooksul käis ametlikes mängudes platsil vaid üheksa eestlast, siis kokku visati ikkagi 60 väravat.

Põhjanaabrite juurest tuleb ka nädala rõõmsaim uudis, sest pikalt eemal olnud Ardo Puna naases platsile ning tegi seda 20 värava ja kahe mängu parima palluri tiitliga. Tõsi, Puna ja veel kolme eestlase koduklubi, Siuntio IF pidi tunnistama Vantaa Atlase 27:25 (14:10) ja Karjaa BK-46 31:28 (17:13) paremust.

Ardo Puna: vältisin kontakti ja viskasin kaugelt

Septembri algul põlve vigastanud ja meniskioperatsioonil käinud Puna naases platsile veidi ootamatultki, sest jaanuaris oli ta uuesti põlvele haiget teinud. «Arst soovitas puhata veebruarini, aga võtsin riski ja mängisin,» tunnistas 25-aastane Põlva käsipalli kasvandik. «Tohtrite hinnangul võiksin hooaja lõpuni selle põlvega mängida, aga järmine kontroll ütleb täpsemalt.»

Kahes eelmise nädala mängus olid Siuntio eestlased mängujuht Puna eestvedamisel heas hoos. Atlase vastu läks Punale kirja kaheksa, Ott Varikule neli, Sten Maasalule kolm ja Taavi Tibarile kaks väravat. Kolm päeva hiljem BK-46 võrku saatis Puna juba 12, Maasalu neli ja Varik kaks palli. Kahe mänguga viskasid eestlased Siuntio 53-st väravast 35 ehk peaaegu kolm neljandikku!

«Kontakti üritasin vältida ja pigem proovisin kaugelt ära visata,» jäi Puna oma 20 värava kirjeldamiselt tagasihoidlikuks. Siuntio tabeliseis pole kahjuks kiita – üheksa punktiga ollakse alles 7. kohal ning lootused medaleid jagama hakkava esineliku hulka tõusta kadunud.

Valdar Noodla koduklubi Helsingi Dicken on 22 silmaga kolmas. Dicken kaotas eelmisel nädalal napilt 32:33 BK-46-le, Noodla tabas kahel korral, ent alistas siis Grankulla IFK 34:20 kui meie mees jäi nullile.

Molkova jõudis saja väravani, Jaanimaa tabas eks-koduklubi vastu neljal korral

Võiduta jätkab alanud aastal Jürgen Rooba koduklubi Amo HK. Jaanuarikuu teine ja kolmas kaotus tulid vastavalt Roslageni Rimbo HK käest 32:34 ning LIF Lindesbergi vastu 24:33. Rooba viskas esimeses kohtumises viis, teises kaks väravat. Vahepeal Rootsi kõrgliiga üleminekumängudeuksele koputanud Amo HK langes esiliiga tabelis juba 10. astmele.

Võimsa mängu tegi Islandi naiste esiliigas jälle Alina Molkova, aidates 13 tabamusega Reykjaviki Vikinguri 25:21 võidule UMF Aftureldingi üle. Eesti koondislane jõudis nii meie välismaal pallivatest mängijatest esimesena sel hooajal saja liigaväravani, 20-aastase neiu arvel on neid nüüd 107. Eesti-siseses tabelis järgnevad talle Jürgen Rooba ja Ott Varik 90 tabamusega.

Erinevates suunades liiguvad vormikõverad Saksamaa 3. liigas tegutsevate eestlaste klubidel. Armi Pärt viskas kolm väravat kui Schwerini Mecklenburger Stiere alistas põhjatsoonis VfL Fredenbecki 33:27, Karl Toom jäi väravata kui tema TV 1893 Neuhausen kaotas lõunatsoonis HBW Balingen-Weilstetten II-le 22:29. Oma tsoonides on Stiere ja Neuhausen vastavalt 4. ja 13. kohal.

Saksamaa Bundesliga-meeskonnad peavad sõprusmänge, et kümne päeva pärast jätkuvaks liigahooajaks valmis olla. Mait Patrail viskas kuus väravat kui TSV Hannover-Burgdorf alistas Meistrite liigas palliva Ukraina klubi Zaporožje Motori 35:21.

Dener Jaanimaa uus klubi TuS N-Lübbecke mängis Salming Cup nimelisel turniiril, kaotas kaks kohtumist minimaalse vahega ja sai 31:25 võidu Rootsi tiimi Redbergslids IK üle. Jaanimaa jäi kahes mängus nullile, ent viskas 26:27 kaotusmängus neli palli oma eelmise leivaisa MT Melsungeni võrku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles