Inglismaa naiste jalgpallikoondise uus peatreener: ma ei ole seksist

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phil Neville.
Phil Neville. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal vastutusrikkasse ametisse nimetatud Phil Neville'i sõnul pole ta seksist ning vabandas avalikult vanade säutsude eest.

Endine Manchester Unitedi ja Evertoni kaitsja määrati saareriigi naiste jalgpallikoondise peatreeneriks teisipäeval, kuid juba vähem kui 24 tunni pärast vabandas avalikult sotsiaalmeediasse Twitter seitse aastat tagasi postitatud mõtete eest.

Ühes säutsus vihjas Neville, et naised on tema sõnumite lugemiseks liialt ametis hommikusöögi tegemise ja laste kooliks ettevalmistamisega, teises naljatles, et peksis just abikaasat. Praeguseks on endine jalgpallur Twitteri konto kustutanud.

«Ma pidin vabandama, sest mulle ei meeldinud enda sõnakasutus,» sõnas Neville uue nädala alguses BBC-le. «Need laused ei peegelda tõelist mind. Ma pole seksist. Olen elanud õigesti.» Inglismaa jalgpalliliit otsustas endist professionaali säutsude eest mitte karistada.

Neville’i määramist Inglismaa naiste jalgpallikoondise peatreeneriks kritiseeritakse kodumaal kõvasti. Paljud peavad teda ebakompetentseks vähese treeneri- ning naiste jalgpalli kogemuse tõttu. 41-aastane mees vaidleb aga vastu.

«Ma kvalifitseerun sellele töökohale. Mul on kõige kõrgem treenerilitsents. Olen töötanud absoluutses tipus, ka välismaal,» ütles Neville. «Olen Inglismaa koondise peatreener. Järgmine amet saab olla vaid aste madalamal.» 

Neville on varem olnud nii Manchester Unitedi kui Hispaania klubi Valencia abitreener. Peatreeneri rolli on ta kandnud vaid korra - 2015. aastal Inglismaa tugevuselt seitsmenda liiga kohtumises, kus võttis endise tiimikaaslase Paul Scholes'iga üle Salford City juhendamise. Mõlemad mehed on ka meeskonna kaasomanikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles