Suurtehing NBAs: Clippers loobus Blake Griffinist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blake Griffin lahkub Los Angeles Clippersist.
Blake Griffin lahkub Los Angeles Clippersist. Foto: Mark J. Terrill/AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA tehti läinud ööl oluline tehing, kui Los Angeles Clippers saatis tähtmängija Blake Griffini Detroit Pistonsi ridadesse.

Lisaks Griffinile siirduvad Pistonsisse Willie Reed ja Brice Johnson, Clippers saab aga vastu Tobis Harrise, Avery Bradley, Boban Marjanovici ja kaks draft'i valikut. Ehkki tehing on veel ametlikult kinnitamata, tänas Clippersi omanik Steve Ballmer juba Griffinit avalikult klubis veedetud hooaegade eest. 

Suvel lahkus Clippersist Chris Paul ja meeskonnale ennustati tabeli lõppu jäämist, kuid seni on ennast ületatud, sest läänekonverentsis ollakse 25 võidu ja 24 kaotusega 9. kohal ehk vaid ühe võidu kaugusel play-off-pääsmest. Griffiniga sõlmiti küll alles juunikuus viie aasta pikkune ja 171 miljoni dollari suurune lepingupikendus, kusjuures meest nimetati selle käigus «eluaegseks Clippersi mängijaks», ent kui nüüd avanes võimalus saada edale Bradley ja Harrise näol kaks algviisiku mängijat ja vabaneda Griffini suurest palgast, valiti ikkagi see tee.

Clippers valis Griffini 2009. aasta draft'is esimesena. Viimases hooajaeelses mängus sai ta aga põlvevigastuse ning pidi tervet hooaega platsi kõrvalt vaatama. Hooajal 2010-11 lõpuks debüteerides valiti Griffin aasta uustulnukaks, ta viskas aasta jooksul keskmiselt 22,5 punkti ja võttis 12,1 lauapalli. Kõigil kuuel järgnenud hooajal jõudis Clippers suuresti tänu Griffini ja Pauli vedamisele küll play-off-mängudele, kuid mitte kordagi kaugemale teisest ringist. Griffin on valitud viis korda NBA tähtede meeskonda ja 2011. aastast on tal kodus ka NBA pealtpanekuvõistluse esikoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles