Liverpool saatis Inglismaa koondise ründaja laenule

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Sturridge.
Daniel Sturridge. Foto: Simon Moore/imago/Focus Images

Liverpooli jalgpallimeeskonna ja Inglismaa koondise ründaja Daniel Sturridge mängib käimasoleva hooaja lõpuni laenulepingu alusel West Bromwich Albionis.

Viis aastat tagasi Londoni Chelseast soeatatud ründaja on Liverpooli särgis löönud kõikide sarjade peale kokku 63 väravat, kuid pidevalt vigastustega kimpus olev inglane pole peatreener Jürgen Kloppi esimesse valikusse mahtunud.

Sel hooajal on Sturridge alustanud algkoosseisus vaid neljas liigamängus, kokku on inglasel mänguminuteid kogunenud 431. Eelseisvaid maailmameistrivõistlusi ja Inglismaa rahvuskoondist silmas pidades otsustas mängija vajalikuks meeskonda vahetada. Ka Liverpoolile sobis ligikaudu 170 000 euro suurust nädalapalka teenivast Sturridge’ist esialgu hooaja lõpuni loobuda.

Mängija teenetest olid huvitatud mitmed Inglismaa kõrgliigaklubid, kuid treener Alan Pardew ja Inglismaa meistrivõistlustel 24 vooru järel 19. positsioonil paiknev West Brom napsasid Inglismaa koondist 26 korral esindanud ja kaheksa väravat löönud ründaja endale.

«Ma loodan, et meie fännid saavad aru, et võitleme Inglismaa kõrgliigasse püsimajäämise nimel mitte ainult väljakul, vaid ka üleminekuturul,» selgitas West Bromi inglasest peatreener Pardew klubi kodulehekülje vahendusel.

Ta lisas: «See on meie jaoks suurepärane saavutus. Ma rääkisin klubi töötajate ja mängijatega ning ütlesin «aitäh» Sturridge’ile, kes nõustus meid abistama liigas ja karikavõistlustel.»

«See tundus mulle sobilik,» kommenteeris üleminekut Birminghamis sündinud Sturridge. «Mul on siin sõpru, kellega olen varem mänginud. Peatreener rääkis väga hästi meeskonna väljakutsest ja mängustiilist.»

Karikavõistlustel on West Brom jõudnud kaheksandikfinaali, kus minnakse vastamisi Southamptoniga. Kusjuures neljandas ringis lülitati konkurentsist just Liverpool, kes alistati võõral väljakul 3:2.

Sturridge hakkab uues koduklubis kandma särki numbriga 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles