Raadiku aastalõpp: süllekukkunud kingitusest jalgpallimängus saadud peapõrutuseni

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Raadik kerkis mullu nii koduklubis kui koondises põhimeheks, ent pole tänavu terviseprobleemide tõttu sama särav olnud.
Andrus Raadik kerkis mullu nii koduklubis kui koondises põhimeheks, ent pole tänavu terviseprobleemide tõttu sama särav olnud. Foto: Piotr Matusewicz/imago/Newspix

Detsembri lõpus teatasid kaks lähestikku asuvat Soome võrkpalliklubi, Pielavesi Sampo ja Kuopio Leka Volley, et panevad järgmisel hooajal leivad ühte kappi. Sampo ründetäht Andrus Raadik võttis süllekukkunud kingituse vastu suurima heameelega.

Tabeli neljanda ja viienda klubi ühinemisel peaks tekkima võrdväärne vastane Soome esiklubile Sastamala VaLePa-le, kes mängib tänavu teatavasti suisa Meistrite liiga põhiturniiril. 

«Ühinemisuudise tõttu oleks mul võimalik oma kaheaastane leping esimese aasta järel katkestada. Ma pole täna veel päris 100% kindel klubis jätkamises, aga lahkumine ei tunduks sellisel momendil kuigi mõistlik otsus. Klubi eelarve kasvab umbes 300 000 eurolt 700 000 euroni ja mind nähakse ühendtiimis kindla põhimehena,» selgitab Raadik. «Pealegi pole ma ka ise tänavu nii säravalt mänginud, et võiksin ei-tea-mida mõelda.»

31-aastane nurgaründaja, kes püstitas mullu Soome liiga punktirekordi, paikneb tänavuse hooaja resultatiivsustabelis 307 punktiga «alles» kaheksandal kohal. Tõsi, pärnakal on kirjas ka vaid 19 mängu, konkurentidel aga 22. Efektiivsusnäitja poolest on Raadik neljas (+167).

«Olen mõnes asjas veel täielik amatöör,» tunnistab Raadik. «Mul jäi seljataha karjääri esimene koondisesuvi. Mängisime nelja kuuga 35 mängu ehk sisuliselt sama palju, kui klubihooajal mängitakse kaheksa kuuga. Kuna motivatsioon oli koondisest otse koduklubisse naastes laes, läksin kohe täiega peale. Tegelikult oleks pidanud aga laskma kehal puhata, nii nagu kõik teised koondisest tulnud mängijad teevad. Aga ma tahtsin liiga palju ja seepärast on uuel hooajal tekkinud ka järjepanu erinevad tervisemured.»

Nagu probleemidest niigi vähe poleks olnud, sai Raadik detsembri lõpus tühja koha pealt veel ka tugeva peapõrutuse.

«Peapõrutus tekkis detsembri lõpus, kui jalgpalli mängides trennikaaslasega pead kokku lõime. Läksime mõlemad õhuvõitlusesse ega näinud teineteist. Sain löögi nii õnnetusse kohta, et silm oli täiesti sinine ja pea tuikas pikalt. Arstid ei lubanud mul mitu nädalat trenni teha, käisin vaid mängudel. Nüüd on õnneks kõik korras, aga jalgpalli ei näinud me pärast pauku mitu nädalat, kuigi sinnani olime seda alati soojenduseks mänginud,» muigab Raadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles