Põnevaid fakte hokilegendi Jagri kohta: 14 miljonit kükki ja Saksamaa vallutamine

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaromir Jagr
Jaromir Jagr Foto: Sean M. Haffey/AFP

Tšehhi 45-aastase hokilegendi Jaromir Jagri 24 hooaega kestnud NHLi karjäär on läbi, sest tema senine meeskond Calgary Flames lasi hokimängija vabaks ning ta otsustas liituda Tšehhi esiliigaklubi Kladnoga. Väljaanne Sbnation avaldas sedapuhku mõned huvitavad faktid Tšehhi legendi kohta.

Ta on üks Kuldse Kolmiku Klubi 27 liikmest

Maailmas on ainult 27 hokimängijat võitnud Stanley Cupi, olümpiakulla ning jäähoki maailmameistrivõistlused. Jagr on üks neist. Stanley Cupi võitis ta kahel korral (1991, 1992), kaks korda on ta võitnud ka jäähoki MMi (2005, 2010), olümpiakuld pärineb Jagril Nagano olümpialt (1998).

Jagr on mänginud rohkem NHLi play-offe kui 11 meeskonda

Jagr on mänginud kokku 208 Stanley Cupi play-offi mängu. Seda on rohkem kui Ducksil, Senatorsil, Hurricanesil, Coyotesil, Lightningil, Predators Wildil, Panthersil, Blue Jacketsil, Jetsil ja Golden Knightsil.

Ta on parima statistikaga alates 40. eluaastast

Alates 40. eluaastast on Jagr teeninud 412 mängus 283 resultatiivsuspunkti. Teisel kohal on legendaarne Gordie Howe 268 punktiga.

Ta on vanim mängija, kes on NHLis kübaratriki visanud

2015. aasta 3. jaanuaril viskas Jagr Philadelphia Flyersile kolm väravat. Temast sai vanim mängija, kes NHLis kübaratrikiga hakkama on saanud. Koos temaga on 40-aastaselt või vanemalt samaga hakkama saanud vaid Nicklas Lidstrom ja Teemu Selanne.

Kükkides vormi

Kuidas Jagr sedavõrd kaua vormis püsis? Ilmselt on siin oma osa õnnel ja headel geenidel. Tõenäoliselt aitas ka kaasa tõsiasi, et alates 7. eluaastast on Jagr iga päev teinud 1000 kükki. Kokku on Jagr oma elu jooksul teinud umbes 14 miljonit kükki.

15 vägevat hooaega

Jagr on olnud stabiilne mängija. Vahemikus 1992 – 2007 viskas ta 15 järjestikusel hooajal 30 või rohkem väravat.

Jagri vallutas Saksamaa

1994. aasta NHLi streigi ajal läks Jagr Euroopasse hokit mängima. Ühe mängu mängis ta Saksamaa klubi Gelsenkirchener EC eest, mis kuulus siis Saksamaa tugevusest kolmandasse liigasse. Selles mängus viskas ta ühe värava ja andis 10 väravasöötu.

Jagri kokkupuude NHLi esimeste mängijatega

NHL tähistas sel hooajal 100. sünnipäeva. Jagr on üks neist mängijatest, kes puutub huvitaval moel kokku NHLi ajaloo esimeste mängijatega. Jagr mängis Guy Lafleuri vastu, kes mängis Dit Clapperi vastu, kes mängis Cy Denneny vastu (ja ka koos), kes mängis omakorda NHLi ajaloo esimeses matšis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles