FC Flora on kõigi liinide liidrid loovutanud välismaa klubidele

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Tamm (vasakpoolsel pildil) on Norras ja Rauno Sappinen Belgias formaalsused edukalt läbinud ja valmis uusi koduklubisid pallimurul aitama.
Joonas Tamm (vasakpoolsel pildil) on Norras ja Rauno Sappinen Belgias formaalsused edukalt läbinud ja valmis uusi koduklubisid pallimurul aitama. Foto: Fotod: Facebook / FC Flora

Kui Eesti jalgpallimeister FC Flora tõi esmaspäeval Frank Liivaku tagasi koju, siis eile jäi ta ilma kaitseliini tugisambast Joonas Tammest ja väravamasin Rauno Sappinenist. Kui lisada senise kapteni ja keskväljaliidri Brent Lepistu lahkumine samuti piiri taha, siis tulebki tõdeda: Flora asub tiitlit kaitsma ja Meistrite liigas läbilööki üritama kolme mulluse eduka hooaja vaieldamatu võtmetegijata.

25-aastasest Tammest sai Norra Eesti-leegioni seitsmes liige. Kuid tema uus tööandja Sarpsborg lõpetas mulluse hooaja sealses meistriliigas kõrgemal kohal kui ühegi teise rahvuskaaslase oma – klubi ajaloo esimene (pronks)medal tõi ka pääsme Euroopa liigasse.

Kui Tamm on varemgi piiri taga pallinud – Rootsis ja noorpõlves Itaalias –, siis temast kolm aastat noorem Sappinen siirdus välismaale esmakordselt. Mullu koduliigas nii suurimaks väravakütiks kui parimaks mängijaks kerkinud ründaja lõi käed Belgia tugevuselt teise seltskonda kuuluva Beerschot Wilrijkiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles