Türgi klubi rahaprobleemid tõid Eesti koondise mängujuhi kodumaale

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Voika
Kristo Voika Foto: Elmo Riig / Sakala

Käsipalli meistriliiga põhiturniiri viimase vooru mängus alistas Viljandi HC põnevas lahingus HC Tallinna 28:27 (12:11) ning aitas seeläbi Põlva Coopi vaheturniiriks nelja tugevama hulka, sest Tallinn vajanuks Coopist tabelis möödumiseks võitu. Õhtu teises mängus sai HC Kehra/Horizon Pulp&Paper raske 33:29 (15:14) võõrsilvõidu Aruküla/Audentese üle.

Kolmapäevaõhtu tähtsaim mäng peeti Viljandis, kus kohalik käsipalliklubi ja peatreener Marko Koks olid päev varem pärjatud vastavalt linna 2017. aasta parimaks klubiks ja treeneriks. Lisaks täienes meeskond oma kasvandiku Kristo Voikaga – Eesti koondise mängujuhi tööleping Serik Belediyesporis lõppes seoses Türgi klubi rahaprobleemidega.

Väravaid tuli algul kohe väga vaevaliselt – Robin Obergi visatud HC Tallinna avavärav püsis ainsana üle nelja minuti ning avapoolaja keskpaigaks oli seis 4:4. Siis keerasid pealinlased oma värava viieks minutiks lukku ja põgenesid 8:4 juhtima. Viljandil jättis aga vigastuse tõttu mõngu pooleli põhipommitaja Robert Lõpp.

Võõrustajad võitlesid välja jälle viigi ning 29. minutil viis valgevenelane Sergei Rodjukov meeskonna esmakordselt juhtima 11:10. Marko Slastinovski viigistas, aga Voika värav tegi poolajaseisuks 12:11. Mulkide "värske" täiendus Voika oli visanud pooled oma tiimi väravatest.

Pärast puhkepausi kippus Viljandi eest saama ja juhtis 40. minutiks 18:14. Heasse hoogu sattus Kristo Järve, kuid peagi alustas Tallinn peamiselt Enrico Antoni esituses tagasitulekut. 21-aastase paremääre kaks täpset karistusviset vähendasid vahe minimaalseks ja peagi tuli Slastinovski viskest viik 23:23. Viljandi oli viimastel minutitel kindlam ja sai 28:27 võidu.

Voika ja valgevenelane Andrei Hapal viskasid kodumeeskonna kasuks kaheksa väravat, Järve lisas kuus. Pealinlaste poolel jäi Antoni arvele lõpuks noormehe hooaja parimat tähistavad üheksa väravat, Slastinovski sai kirja ühe tabamuse vähem, Oberg ja Jorma Käsper lisasid kolm. Skooritegijaid oli vähe, sest kahe tiimi peale kokku said käe valgeks vaid 11 pallurit.

Teises kolmapäevases mängus võõrustas Aruküla/Audentes 11-kordset Eesti meistrit HC Kehra/Horizon Pulp&Paperit. Kolm tänavust varasemat vastasseisu olid arukülalased kaotanud keskmiselt 15-väravalise vahega ning hetkeks tundus, et läheb nüüdki nii. Kehra asus 4:1 ette, kuid peagi hoidis kodumeeskond kehralasi kümme (!) minutit kuival ning läks 7:5 juhtima.

Kehra peatreener Kaupo Liiva proovis Aruküla/Audentese noortele vastu hakata oma noormängijatega ja vahetused õigustasid – nii Sigmar Seermann kui David Mamporia viskasid väravaid ja peagi oli Kehra ees 11:10. Tasavägine avapoolaeg lõppes külaliste napi eduga 15:14.

Kui teist pooltundi oli kulunud kümme minutit oli Kehra edu endiselt minimaalne, ent siis hakati vaikselt, aga kindlalt eest libisema. Pärast Dmõtro Jankovski kahte tabamust kasvatati vahe neljale, peagi viielegi väravale. Aruküla/Audentese heast võitlusest ei piisanud ja Kehra sai 33:29 võidu.

Kaspar Lees viskas võitjate kasuks kaheksa, Anton Borovski kuus, Jankovski ja Abdel Djalil Machou viis väravat. Kodumeeskonna poolel kogus üleplatsimehena Timo Raukas üheksa tabavat viset, Andre Sild lisas kuus ja Karl Martin Kiis viis väravat.

Põhiturniirivõidu juba ammu kindlustanud Põlva Servitil on 26 punkti, Viljandil 21, Kehral 19 ja viimasena esinelikusse pääsenud Põlva Coopil 16. Teisel vaheturniiril jätkavad HC Tallinn 14, HC Viimsi/Tööriistamarket 10, Aruküla/Audentes kolme ja SK Tapa ühe silmaga. Põhiturniiri viimases kohtumises on neljapäeval vastamisi Tapa ja Serviti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles