Šotimaale siirdunud Käit: tunniga tuli asjad pakkida ja lennule tõtata

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Käit.
Mattias Käit. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondislane Mattias Käit veedab ülejäänud hooaja Šotimaa kõrgliigas viimast kohta hoidva Ross County meeskonna ridades.

Käit lendas põhja mänguaja otsingul. Eestlase koduklubiks on seni olnud Inglismaa esiliigas palliv Londoni Fulhami meeskond, kuid seal on meie koondislane esindanud vaid noortetiimi, debüüt esindusrivistuses on tegemata.

«Mul on veel üks aasta lepingut järel ja kui nad mind kogemuste hankimiseks laenule saatsid, siis küll nad minuga arvestavad,» usub Käit, et kuigi need vestlused seisavad tal Fulhami treeneritega veel ees, oodatakse teda ilmselt meeskonda tagasi. Käidi leping Londonis lõppeb 2019. aasta suvel.

Praeguse hooaja lõpuni pallib Käit aga nüüd Šotimaal. See sai selgeks kolmapäeval, vahetult enne rahvusvahelise üleminekuakna sulgumist. «Kõik käis päris kiiresti. Ma sain pärast trenni teada, et Ross County on minust huvitatud, aga midagi kindlat ei olnud. Läksin koju ja arvasin ise, et olukord on nii-naa, et kas läheb asjaks või mitte. Aga siis helistas Fulhami akadeemia direktor, et asi on nii kaugel, et peaksin juba tunni pärast Šotimaale lendama,» rääkis Käit.

«Eks see ole tavaline asi üleminekuakna viimasel päeval, et üritatakse võimalikult palju tehinguid teha, aga minu jaoks oli see esimene kogemus, kui nii kiirelt pidi kuhugi minema. Tunniga pidin jõudma klubisse, et võtta oma putsad-kaitsmed, tagasi koju, asjad pakkima ja siis läks juba lend.»

Esimene treening tehtud

Täna osales Käit esimest korda juba uue meeskonna treeningul. Tõsi, enamik põhitiimist kaasa ei löönud, sest mängumehed said pärast kolmapäevast 2:4 kaotust Aberdeenile vaba päeva. Üldse on Ross County maitsnud käesoleval hooajal liigas kaotusekibedust 16 korral. Viike on tehtud viis, võite saadud neli ning see on liiga konkurentsitult halvim tulemus. 11. kohal paiknev Patrick Thistle on ühe vähempeetud mänguga kuue punkti kaugusel.

«Olgu nad liigas viimased, aga tegelikult ei ole Šoti liiga üldse paha koht arenemiseks. Siin saab mängida suurte klubide vastu – näiteks hooaja eelviimane mäng on meil Celticu vastu. Kui võimalus tuli, siis miks mitte sellest kinni haarata,» sõnas Käit.

Ross County peatreener Owen Coyle kommenteeris klubi kodulehel eestlase lisandumist: «Mattias on andekas noor mängija, kes on juba leidnud endale koha Eesti A-koondises. Olen väga õnnelik, et saime ta meeskonda tuua.»

Sinisärkide eest 12 mänguga neli väravat löönud ründaja ise pole peatreeneriga veel suhelnud. Seetõttu ei tea ta ka, millises rollis – Käit võib mängida kõikjal eesliinis – teda kasutama hakatakse. «Laupäeval on juba mäng ja täna mängueelne treening, ehk siis saab juba rääkida,» sõnas Käit. Nädalavahetusel sõidab Ross County külla liigas üheksandat kohta hoidvale Dundee meeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles