Venemaa ja ROKi sõda võttis järsu pöörde (8)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sai eile tagasi Sotši olümpia suusamaratoni kolmikvõidu: 1. Aleksandr Legkov, 2. Maksim Võlegžanin, 3. Ilja Tšernoussov.
Venemaa sai eile tagasi Sotši olümpia suusamaratoni kolmikvõidu: 1. Aleksandr Legkov, 2. Maksim Võlegžanin, 3. Ilja Tšernoussov. Foto: Darron Cummings/AP/Scanpix

Juba seitse aastat Venemaa koondislaste suuski hooldanud Urmas Välbe seisab eile keskpäeval Postimehe telefonikõnele vastates Tallinna südames, Vabaduse väljakul. Ta teab, et kahekümne tunni pärast algab tal lennureis, mille sihtjaamaks Pyeongchang. Kuid täpselt kelle lumilaudadega tuleb seekordsel taliolümpial tegelema hakata, pole kogenud määrdemehel esialgu aimugi.

«Keegi ju ei tea, mis olümpia alguseks saab. Täna on üks otsus, homme teine,» pahandab Välbe. «Mina olen lihtne kotitassija, aga sportlased on pool elu ühe eesmärgi nimel ohverdanud. Ja nüüd lollitakse neid pidevalt.»

Eile pöörati saagas «ROK vs. Venemaa» uus lehekülg. Rahvusvaheline spordikohus (CAS) teatas, et kuna tõendid dopingureeglite rikkumisest puuduvad, on 28 Venemaa sportlase eluaegne olümpiakeeld tühistatud ja nende tulemused 2014. aasta Sotši talimängudel ennistatud. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles