Hausenbergi ja Tilga hüpe täismeeste sekka

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg ja Karel Tilga loodavad juba eeloleval suvel meeste vahenditega kümnevõistluses 8000 punkti piiri alistada.
Hans-Christian Hausenberg ja Karel Tilga loodavad juba eeloleval suvel meeste vahenditega kümnevõistluses 8000 punkti piiri alistada. Foto: Sille Annuk ja TÜASK

Janek Õiglase, Maicel Uibo ja veel mitme koduse konkurendi puudumisel asuvad täna karjääri esimest seitsmevõistluse Eesti meistritiitlit püüdma teiste hulgas kaks lootustandvat noort, Hans-Christian Hausenberg ja Karel Tilga.

Peale selle, et loo peategelasi seob armastus sama ala vastu, on nad mõlemal sündinud 1998. aastal, spordiga tõsisemalt algust teinud Tartus ning paistavad silma rohkelt võistlemise ja samas pigem tagasihoidliku intervjueeritavana. Ent maailma omaealiste paremate sekka kerkisid nad nii erinevaid radu pidi kui võimalik.

Hausenberg tegi elu esimese mitmevõistluse juba 11aastaselt ja on sellest ajast saati ka noorteklassides kõikvõimalikke rekordeid purustanud. «Kuna kõik alad hakkasid kohe välja tulema, on mitmevõistlus mu südamesse jäänud,» ütleb vanaema Karin Hausenbergi näpunäidete järgi mitmevõistluse juurde jõudnu. «See tunne, kui kaks päeva hästi ära teed, on lihtsalt kirjeldamatu. Aga noh, on ka raskeid hetki olnud, kui viimase alaga mitusada punkti käest annan ja motivatsioon nulli lähedale kukub.»

Valgamaalt Pukast pärit Tilga võttis esmakordselt teiba kätte seevastu alles 17-aastasena. «Olin varem mänginud jalgpalli ja kui 8. klassis Tartusse elama tulin, käisin Aivo Erkmaa korvpalligrupis trennis. Aga seal koostöö ei sujunud ja ega ma pole pallimängudes ka eriti osav. Nii jõudsingi peagi Jaan Tiitsaare kergejõustikutrenni. Plaanisin visata oda ja hüpata kõrgust, aga treener mõtles mind mitmevõistluses katsetada. Nõustusin proovima, et talle heameelt teha, aga ala hakkas oma mitmekülgsusega kohe ka endale meeldima. Läheksin vist hulluks, kui peaksin ainult ühte ala tegema,» naerab Tilga, kes osales oma esimestel tiitlivõistlustel, 2015. aasta suvel toimunud noorte MM-il veel odaviskajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles