Eesti saalihokikoondis jätkas võidumarssi Hollandi alistamisega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalihoki MM-valikturniir Tallinnas. Pidil Eesti koondise võtmemängijad.
Saalihoki MM-valikturniir Tallinnas. Pidil Eesti koondise võtmemängijad. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste saalihokikoondis jätkas kodust MM-valikturniiri kindla 9:3 võiduga Hollandi üle. Avakolmandiku järel oldi ees 3:0 ja teise järel juba 8:1, kuid viimase kolmandiku suutis Holland isegi 2:1 võita.

Eesti parimana viskas Andreas Wöiduma kolm väravat, Tanel Kasenurm lisas kaks tabamust. Täpsed olid veel Ken Pähn, Gerdo Unga, Patrik Kareliusson ja Mats Tamme. Teistes tänastes kohtumistes sai Poola 9:2 jagu Belgiast ja Soome tümitas skooriga 24:0 Liechtensteini.

«Viimaseks kolmandikuks olime üle saanud meid mängu alguses kammitsenud aukartusest tugevama vastase ees. Seisul 8:1 polnud meil enam midagi kaotada ja mängisime pingevabalt,» sõnas Hollandi poolel ühe värava ja resultatiivse sööduga panustanud Jeroen Bart.

Eesti mängis valdavalt siiski kiiret ja enesekindlat mängu ning pani vastase surve alla avavilest. Esimene värav sündis kohtumise 33 sekundil, kui kodumeeskonna skoori avas Wöiduma. Eesti ründemängija, kes valiti ka meie meeskonna parimaks, märkis, et kolmas kolmandik kaotati oma rumalate vigade tõttu. «Võtsime mitu 2-minuti karistust ja andsime sellega võimaluse Hollandile.» Tänase võiduga hoiab Eesti saalihokikoondis ennast kindlalt MM-finaalturniiri kursil.

Eilses avamängus Liechtensteinist 13:2 üle olnud Eesti mängib reedel Belgiaga (kell 19), laupäeval Poolaga (kell 17) ja pühapäeval, 4. veebruaril valitseva maailmameistri Soomega (kell 15). Detsembris Prahas peetavale MMile lunastavad pääsme Tallinna turniiri kaks paremat ja nelja Euroopas toimuva valikturniiri kaks paremat kolmanda koha meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles