Olümpiavõitja andis mõista, mida ta ROKi ettekirjutistest arvab

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikita Krjukov
Nikita Krjukov Foto: Iliya Pitalev/RIA Novosti

Vancouveri taliolümpial individuaalses sprindis kuldmedali võitnud ning mullu Lahtis koos Sergei Ustjugoviga paarissprindis maailmameistriks tulnud venelane Nikita Krjukov ei osaleks olümpiamängudel isegi siis, kui tal see võimalus tekiks.

Krjukov pole sel hooajal oma hiilgeaegade tulemusi näidanud ning on kaasa teinud vaid ühel sprindil, kui sa Lillehammeris 42. koha. Kui ta oleks aga Pyeongchangi kvalifitseerunud, poleks ta sinna võistlema läinud. Miks?

«Mina ei ole valmis ilma Venemaa liputa olümpiale minema,» oli venelase selgitus. Nimelt keelab ROK Venemaa sportlastel riigisümboolikat olümpiamängude ajal kasutada. Venemaa lipp võib küll neil kaasas olla, aga seda tohib eksponeerida vaid oma magamistoa seinal.

Ühtlasi andis Krjukov mõista, et ta ei kavatse olümpiamänge jälgida. «Minu jaoks pole need õiged olümpiamängud. Küll aga olen väga motiveeritud, et alistada Koreas olümpiavõitjateks kroonitavad sportlased.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles