Noored pakkusid ilusa avapäeva

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukas avapäev kinnitas, et Hans-Christian Hausenbergil õnnestus uue treeneri Tõnu Kaukisega laduda sügisel hooajaks tugev põhi.
Edukas avapäev kinnitas, et Hans-Christian Hausenbergil õnnestus uue treeneri Tõnu Kaukisega laduda sügisel hooajaks tugev põhi. Foto: Liis Treimann

Tallinnas Lasnamäel rahvusvahelisel mitmevõistlusel liigub avapäeva järel eestlastest suurima punktisumma poole Hans-Christian Hausenberg. Õnnestumise korral võib ta koguda suisa 5900 punkti, mis oleks tema vanust arvestades – Hausenberg on vaid 19-aastane – ka maailmas silmapaistev tulemus.

19-aastane tartlane kordas 60 meetri jooksus 6,91-ga isiklikku rekordit, hüppas kaugust 7.40, piirdus kuulitõukes 12.75-ga, kuid lõpetas päeva kõrgushüppes imelise 2.04-ga. «See on suurepärane tulemus minu jaoks! Pole just paha 26 sentimeetrit üle oma pea hüpata,» sõnas Hausenberg, näol naeratus ja imestus samaaegselt, ajakirjanike ette saabudes. Tänavuse sisehooajaga on ta oma kõrgushüppe tippmarki parandanud kokku juba kaheksa sentimeetriga.

Headmeelt valmistas esimest aastat täiskasvanute klassis võistlevale Hausenbergile ka kaugushüppetulemus 7.40, olgugi, suvel on ta tuule abiga lennanud ka mitmekümmend sentimeetrit kaugemale. «Kuna kasutasin alles teist korda käärstiili, millega üldiselt võtab harjumine aega umbes aasta, tuleb tulemusega igati rahule jääda,» selgitas Tõnu Kaukise hoolealune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles