Belgia purustanud Eestit lahutab MM-finaalturniirist üks võit

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saalihokikoondis.
Eesti saalihokikoondis. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste saalihokikoondis teenis kodusel MM-valikturniiri kolmanda järjestikuse võidu, kui Belgia alistati skooriga 16:4 (5:0, 5:2, 6:2). 

Esimeses kahes kohtumises Liechtensteini ja Hollandi kindlalt alistanud Eesti haaras mängus Belgiaga juhtohjad esimese kolmandiku keskpaigas, kui värava viskas Patrik Kareliusson. Tema nimele läks ka matši teine tabamus.

Kübaratriki said kirja ehk kolm väravat viskasid Mats Tamme ja Ken Pähn. Kaks lisasid Oskar Salm ja Kristo Lehiste, skoori tegid ka Fredy Maalt, Victor Öberg, Tanel Kasenurm ja Sander Savi.

«Tänane mäng oli turniiri senistest kõige raskem, ometi võitsime suurima skooriga. Väga paljud mehed tegid väravaid ja see annab kõvasti enesekindlust. Samuti näitab meie võistkonna mitmekülgsust,» võttis mängu parimaks nimetatud Tamme matši kokku.

Sellel turniiril on täienenud Eesti treenerite tiim, kuhu kuulub nüüd ka Rootsi meistriliiga kogemusega statistik. «Saame iga mängu järel väga põhjaliku statistika, mis annab ülevaate nii meeskondlikust kui ka individuaalsest sooritusest. Tänu sellele oleme parandanud mitmeid tähtsaid mänguelemente,» tõstis Tamme esile statistiku rolli.

Teistes tänastes kohtumistes sai Poola 10:1 jagu Liechtensteinist ja Soome purustas skooriga 32:1 valiksarja autsaideri Hollandi.

Eesti mängib laupäeval Poolaga (kell 17) ja pühapäeval, 4. veebruaril valitseva maailmameistri Soomega (kell 15). Kui eestlased alistavad Poola, pääsevad nad Detsembris Prahas peetavale MMile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles