Vormelimaailmas läks kõvemaks aasimiseks (2)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nägusad näitsikud on edaspidi F1-sarja stardirivvi oodatud külalistena, mitte vormelite ees seisvate silmailupakkujatena.
Nägusad näitsikud on edaspidi F1-sarja stardirivvi oodatud külalistena, mitte vormelite ees seisvate silmailupakkujatena. Foto: HOCH ZWEI/imago/HochZwei

Vormel 1 sarja korraldajad plaanivad kardinaalselt muuta võidusõitude stardisüsteemi. Kui autode paiknemine ja muud tehnilised detailid tuleb veel tiimide ja rahvusvahelise autoliidu FIAga läbi arutada, siis ühe muudatuse tegid sarja bossid kärmelt ära. Sel nädalal avaldati uudis, et uuest hooajast kaovad stardirivist autode ees silmailu pakkuvad kaunid näitsikud, kuna nende kasutamine pole tänapäeval enam sobilik.

Uudis liputüdrukutest loobumisest sai esmailmumisel kahetisi kommentaare – ühed arvasid, et tegu on õige sammuga seksismi vähendamiseks, teised aga, et kuna neidude riietus ei olnud eriti napp, siis polnud nendest lahti saamiseks erilist vajadust. Nüüd on lisandunud ka kolmas kommentaariliik – aasiv-mõnitav!

«Tervitame F1-sarja 21. sajandis,» vahendab Fox Sports Formule E ehk elektrivormelite MM-sarja korraldajate ametliku avaldust. «Formula E lõpetas liputüdrukute kasutamise juba eelmisel aastal, aga me ei pidanud vajalikuks sellest pasundada.»

Elektrivormelite ees seisavad stardirivis nüüd väikesed lapsed – eesmärgiks on inspireerida järgmist põlvkonda võidusõiduga alustama. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles