Galerii: MM-pileti lunastanud Eesti sai valitsevalt maailmameistrilt hävitava kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste saalihokikoondis kohtus pühapäeval MM-valikmängus valitseva maailmameistri Soomega, kuid vastu tuli võtta suur kaotus. 

Mõlemad koondised olid enne matši MM-pileti juba lunastanud, kuid see kohtumine otsustas valikturniiri võitja. 

Pärast esimest kolmandikku juhtis Soome 2:0, kuid teisel perioodil läks tõeliseks šõuks - soomlased viskasid kaheksa väravat eestlaste ühe vastu ning tabloo näitas valitsevate maailmameistrite 10:1 eduseisu. 

Kolmandal kolmandikul skoorisid soomlased veel viis korda ning kohtumine lõppes põhjanaabrite 15:1 võiduga. Eesti ainsa värava viskas Carol Viiding. 

Eesti meeskonna parimaks valiti noor kaitsemängija Gerdo Unga, kes tegi sellel turniiril debüüdi meeste koondises. «Teisel kolmandikul tõstis Soome tempot, millega me ei suutnud kaasa minna. Soome on teisest klassist, kuid turniiriga võib kokkuvõttes rahule jääda,» sõnas Unga.

Koondise peatreener Risto Lall täiendas: «Täitsime eesmärgi – pääsesime maailmameistrivõistluste finaalturniirile. Kindlasti saame parandada ülekaalus ja vähemuses mängimist, samuti olukordade realiseerimist. Igati rahule võib jääda kaitsemänguga, mis annab hea võimaluse keskenduda edasises ettevalmistuses ründemängule.»

Lisaks kiitis Lall mängijate ühtlast taset ja head sisekliimat. «Oleme keskendunud positiivsele. Toome igaühe puhul ennekõike välja õnnestumisi ja head sooritust. Õhkkond on avatud, et leida ühiselt parimaid lahendusi.»

Eestis toimunud MM-valikturniiri teise kohaga tagas Eesti pääsu detsembris Prahas toimuvale MM-finaalturniirile. Ettevalmistusplaane hakkab peatreener tegema uuel nädalal. «Kindlasti tahame pidada mõned kontrollkohtumised, kuid täpsemalt selgub kava pärast seda, kui on loositud finaalturniiri alagrupid.»

Saalihoki maailmameistrivõistlused toimuvad 1.-9. detsembril Prahas. Finaalturniirile pääsevad valikturniiride 16 paremat. Tänaseks on lisaks Eestile MM-pääsme kindlustanud Soome, Rootsi, Šveits, Tšehhi, Läti, Slovakkia, Poola, Austraalia, Singapur, Jaapan ja Tai.

Teistes tänastes mängudes võitis Belgia seisuga 14:5 Liechtensteini ning Poola 6:2 Hollandi.

Eestis toimunud turniiri meeskondade väärtuslikemaks mängijateks valiti:

         #8 Patrik Kareliusson (Eesti)

         #19 Joonas Pylsy (Soome)

         #74 Maciej Bogdanski (Poola)

         #6 Niek Hovius (Holland)

         #14 Thomas Ghilain (Belgia)

Enne võistlust:

Eesti kohtus Soomega viimati 2016. aasta MM-valik- ja finaalturniiril. Eesti poolt vaadatuna lõppesid mängud skooriga 3:10 ja 1:15. Jõudude vahekord on selge, kuid tänane vastasseis näitab, kas meie mehed suudavad soomlasi üllatada.

«Lähme head mängu tegema. Kõik ju teavad, mida kohtumisest oodata võib, kuid meil on veel üks mäng jalgades,» jäi kodusel MM-valikturniiril seitse resultatiivsuspunkti kogunud Eesti koondise ründaja Oskar Salm tagasihoidlikuks.

Salm jätkas: «Soome on maailma täielik tipp. Tänane annab hea võimaluse näha, milline on meie saalihoki tase võrreldes maailma parimatega.»

Enne alagrupi viimast kohtumist on maailma edetabelis üheksandal kohal asetseval Eestil ja maailma esinumbril Soomel MM-pilet taskus. Tänase mänguga selgub valikturniiri võitja, hetkeseisuga juhib turniiritabelit Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles