Karl Rinaldo: üks barjäär Hausenbergil alistatud, teine ikka ees

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg ületas teivashüppes vaimse barjääri, ent pikamaajooksus pole probleemid kuhugi kadunud.
Hans-Christian Hausenberg ületas teivashüppes vaimse barjääri, ent pikamaajooksus pole probleemid kuhugi kadunud. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Nädalavahetusel esimese eestlasena enne 20. sünnipäeva seitsmevõistluses 5800 punkti kogunud Hans-Christian Hausenberg kuulub praegu vaieldamatult Eesti huvitavaimate noorsportlaste hulka. On märkimisväärne, kuivõrd elavalt Eesti kergejõustikuringkondades juba aastaid arutletakse, kas noorteklassides kõiksugu rekordeid purustanud välejalg ikka jõuab täiskasvanute klassis tippu või mitte. Kahtlejaid on jagunud küllaga, kuigi halba ei soovi iseenesest keegi.

Mis teeb Hausenbergist hea sportlase? Kõigepealt tugev perekonna toetus eesotsas vanaema Kariniga, kelle juhendamisel ta kuni 18-aastaseks saamiseni treenis. Mitmevõistlemise seisukohalt on ta kaasa saanud olulised anded: plahvatuslikkuse ja kiiruse ning suurepärase tehnilise tunnetuse ja koordinatsiooni. Näiteks Maicel Uibo tõestab ilmekalt sprindialadel ja Karl Robert Saluri kõrgushüppes, et kui üks neist omadustest puudub, on keeruline suurt punktikadu vältida.

Reedel-laupäeval maailma paremikku kuuluvate mitmevõistlejaga konkureerides teenis Hausenberg kolm alavõitu. Kaugushüppes kasutas ta elus alles teist korda n-ö käärstiili ja hüppas 7.43. 60 meetri tõkkesprindis pole tal lühikesest kasvust hoolimata tekkinud probleeme meeste tõkete ületamisega. Vägev võiduaeg 7,97 jäi vaid nelja sajandikuga alla Eesti U23 vanuseklassi rekordile, mida tal on aega püüda veel kaks aastat. Kõige muu kõrval oli seekord aga just teivashüppe alavõit igasuguse kahtluseta kõige emotsionaalsem ja erilisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles