Eesti koperdas otsustaval tõkkel, aga pääses 12. korda MMile

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võidumängus Poola üle viskas kaks väravat Andreas Wöiduma.

Saalihoki, Eesti vs Poola. 

lt/: Foto: LIIS TREIMANN
Eesti võidumängus Poola üle viskas kaks väravat Andreas Wöiduma. Saalihoki, Eesti vs Poola. lt/: Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Detsembris toimuvad Prahas 12. meeste saalihoki maailmameistrivõistlused ning Eesti meeskond tagas laupäeval kodusel valikturniiril Kalevi spordihallis 1013 pealtvaataja ees Poola üle võetud 5:4 (0:3, 3:0, 2:1) võiduga, et jätkub ilus seeria: ei ainsatki MM-finaalturniiri ilma Eesti meeskonnata!

2008. aastani ehk 7. meeste saalihoki MMini oli osalemiseks vaja vaid registreeruda, sest spordiala oli veel sedavõrd noor – esimene rahvusvaheline tiitlivõistlus (EM) peeti 1994. aastal – ja harrastajaid nappis, nii et turniirile lubati kõik soovijad. 2010. aastast mindi üle formaadile, kus finaalturniiril mängivad 16 koondist selguvad valikvõistluste kaudu.

Saalihoki vaieldamatule keskusele Euroopale on eraldatud 16 kohast 11 ning Eestil pole seni nende sekka mahtumisega suuri probleeme ilmnenud, ent konkurents tiheneb pidevalt. Mitte ülearu kiirelt, aga siiski. Arvestades Eesti meeskonnas pärast 8. kohaga lõppenud 2016. aasta Riia MM-finaalturniiril toimunud arvestatavat verevahetust ja ka uut treenerite tiimi, oli koduse valikturniiri eel kerge ärevus õhus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles