Ilves olümpia eel absoluutses tipus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FIS

Eestlased on pikalt oodanud, et kahevõistluses taas maailma absoluutsesse paremikku kuulutaks, teatas president Kersti Kaljulaid Facebookis mõni tund pärast Kristjan Ilvese elu võistlust. 25 aastat tagasi pääses MK-etapil poodiumile Allar Levandi, nüüd, kümme päeva enne olümpiamänge, Ilves.

«Kristjan Ilvese viimaste päevade hüppevorm ja ka jaks suusarajal kannatada teevad tuju ikka väga heaks. Nii minu kui ka tuhandete eestimaalaste kodudes. Vägev!» rõõmustas peagi olümpialinna Pyeongchangi siirduv Kaljulaid. «Igati äge!» nõustus ka Ilves.

Mõistagi annab 21-aastane kahevõistleja endalegi aru, et nädalavahetusel Jaapanis Hakubas MK-etapil saadud teine ja neljas koht sündisid võistlusel, kuhu paljud maailma tipud olümpia eel ei rännanud. TOP20 meestest olid peale Ilvese kohal neli paremat kahevõistlejat. Ometi sai vahepeal kõikuma löönud enesekindlus kümme päeva enne olümpiamängude avavõistlust võimsa tõuke ning Ilves kinnitust, et vorm on paljulubav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles