Jürgen Klopp kritiseeris Liverpooli ja Tottenhami matši kohtunikke

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp. Foto: Cal Sport Media/Cal Sport Media/Sipa USA

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp polnud pärast 2:2 lõppenud Premier League'i kohtumist Tottenhamiga kohtunike tegutsemisega absoluutselt rahul. 

Põnevasse matši jagus küllaga draamat ning Tottenhamile määrati kaks penaltit, mis olid küsitletavad. 1:1 viigiseisult tõmbas Liverpooli väravavaht Loris Karius karistusalas maha kaitseliini taha pääsenud Harry Kane'i, kuid kordused näitasid, et ründaja oli söödu hetkel suluseisus. 

Siiski jäi 11 meetri karistuslöök jõusse, sest pärast peakohtuniku arutelu äärekohtunikuga jõuti järeldusele, et Dejan Lovreni pallipuudutuse tõttu Kane suluseisus ikkagi polnud.

Kane ei suutnud toda penaltit realiseerida, kuid sai uue võimaluse 95. minutil, kui Erik Lamala kukkus ülimalt õrna Virgil van Dijki puudutuse peale. Peakohtunik Jon Moss 11 meetri karistuslööki alguses ei määranud, kuid eelmises olukorras suurt rolli mänginud äärekohtunik pidas hollandlase puudutust penalti vääriliseks. Kane seekord ei eksinud, vormistades kohtumise 2:2 lõppseisu.  

«Täna mängisid kaks kõrge klassiga meeskonda, kes mõlemad soovisid võita. Kohtumise lõppetulemust mõjutas aga ülimalt palju äärekohtuniku otsused,« sõnas Klopp vahetult pärast matši Sky Sportsi telekanalile. «Peame sellega leppima.»

Kui sakslaselt küsiti, kas ta sai kohtunikelt seletuse, vastas Klopp sarkastiliselt: «Millal kunagi kohtunikud enda otsuseid seletavad? Kas arvad, et ta tuleb pärast matši minu juurde ja vabandab minu ees enda eksimuste pärast?

Esimeses penaltisituatsioonis oli Kane ilmselgelt suluseisus, ma ei tea isegi, mida nad arutasid. Teine olukord – jah, van Dijk puudutas teda veidi, aga me kõik teame, et Lamela otsis seda puudutust,» sõnas emotsionaalne peatreener.

Ta jätkas: «Viimase minuti situatsioon – uskumatu. Sa pead olema enda otsuses kindel või laskma mängul jätkuma, aga ilmselgelt soovis kohtunik huvi keskpunktis olla. Nüüd ta ongi. Kahjuks ma seda muuta ei saa.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles