Video: New England ja Philadelphia andsid Super Bowlis unustamatu lahingu

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Super Bowli kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Nick Foles võidukarikaga.
Super Bowli kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Nick Foles võidukarikaga. Foto: Matt Slocum/AP

Öösel vastu esmaspäeva mängiti Ameerika jalgpalliliiga (NFL) hooaja kõige suurem mäng – Super Bowl. Finaalis läksid vastamisi New England Patriots ja Philadelphia Eagles, kes pakkusid unustamatu lahingu. Võitjaks krooniti tulemusega 41:33 klubi ajaloo esimese tiitlini jõudnud Eagles.

Enne kohtumist oodati 52. NFLi hooaja finaalmängust pigem tasavägist ja madalaskoorilist kohtumist kahe väga hea kaitsemeeskonna vahel, kuid ligi neljatunnine lahing külmas Minnesotas kujunes ootamatult ründe demonstratsiooniks.

Esimene veerand lõppes Eaglesi 9:3 eduseisul, poolajaks oli Philadelphia peal 22:12. Ka pärast kolmandat perioodi püsis mängujuhi Nick Folesi juhitud meeskond ees – 29:26.

Patriots pääses kohtumist esimest korda juhtima, kui viimast veerandit jäi mängida 9 minutit ja 22 sekundit – tabloo näitas 33:32. Sellele aga järgnes Eaglesi seitse minutit kestnud rünnak, mille tagajärjel skooriti vastuoluline touchdown ning mindi ise taas juhtima 38:33.

Siiski jäi läbi aegade paremal mängujuhil Tom Bradyl üle kahe minuti aega, et võita ajalooline kuues Super Bowli sõrmus. Aga rünnaku teisel episoodil tegi Eaglesi mängija Brandon Graham kohtumise ühe ja ainsa väga hea kaitseliigutuse, kui sai oma käe palli peale. Brady kaotas mänguvahendi üle kontrolli, Philadelphia mängijad jõudsid maha kukkunud pallini esimesena ning Eagles sai rünnakuõiguse tagasi.

Pärast tabatud väravalööki näitas tabloo Eaglesi 41:33 eduseisu, kuid Patriotsil oli 65 sekundit aega saata kohtumine veel lisaajale touchdown’i ja eduka kahe punkti üritusega lisaajale . Seda aga ei suudetud, sest Brady viimane vise mänguaja lõppedes ei leidnud New Englandi mängijaid ning Philadelphia krooniti NFLi meistriks.

40-aastane Brady oli oivaline – ta viskas palli 505 jardi (48st visatud pallist püüdsid ta tiimikaaslased 28) ning sai kirja kolm touchdown'i. Üle kõigi ootuste mängis aga Super Bowli MVPks valitud Eaglesi mängujuht Nick Foles, kes sai samuti kirja kolm touchdown'i, viskas palli 373 jardi ja 43 viskeüritusest püüdsid ta võistkonnakaaslased 28.

Tasub märkida, et 29-aastane Foles oli Eagles’i tagavara-quarterback, kuni nende põhimängujuht ja tolle hetkeni kõige väärtuslikuma mängija kandidaat Carson Wentz  vigastusega hooaja 13. mängus välja langes.

Foles juhtis Philadelphia meeskonda kolmes viimases põhihooaja kohtumises, milles ei mänginud kuigi hästi, aga kahes play-off matšis enne Super Bowli näitas ennast väga heast küljest, mis kandus edasi ka pühapäevaõhtusesse finaali.

Tom Brady oleks võidu korral saanud kuuenda Super Bowl’i sõrmuse – ühelgi teisel mängijal pole NFLis nii palju Super Bowli võite. New England Patriotsile oleks tegemist olnud samuti kuuenda tiitliga ning kolmandaga viimase nelja aasta jooksul. Philadelphia Eagles võitis aga Super Bowli klubi ajaloos esimest korda.

Tiimid püstitasid ka NFLi kohamängude rekordi – kahe meeskonna peale rünnakul kokku saadud 1151 jardi on uus tipptähis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles