Oivaliselt jabur lahing Super Bowlis lõppes Eaglesi esimese tiitliga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Super Bowli võitjaid nagu Zach Ertz (vasakul) kutsutakse maailmameistriks vaid Ameerikas, siis tema abikaasa Julie MM-tiitlit aktsepteeritakse üle maailma – tegu on 2015 MMi võitnud USA jalgpallinaiskonna poolkaitsjaga.
Kui Super Bowli võitjaid nagu Zach Ertz (vasakul) kutsutakse maailmameistriks vaid Ameerikas, siis tema abikaasa Julie MM-tiitlit aktsepteeritakse üle maailma – tegu on 2015 MMi võitnud USA jalgpallinaiskonna poolkaitsjaga. Foto: Kirby Lee/USA Today Sports/Scanpix

Ameerika jalgpalli profiliiga NFL finaalis sai sõud täie raha eest ja jutt ei käi ainult poolajal Justin Timberlake’i antud kontserdist. Philadelphia Eagles ja New England Patriots pakkusid ajaloo kõige ründavama mängu, mille tulemusel krooniti 41:33 tšempioniks Eagles.

Erakordses mängus murti 17 varasemat NFLi või Super Bowli rekordit, korrati 12 ning saadi hakkama veel paari põneva statistilise anomaaliaga. Siin neist lühike valik:

  • 1151 jardi ehk 1053 meetrit läbisid kahe meeskonna ründeliinid nelja veerandi peale – NFLi 97-aastase ajaloo kõige suurem näitaja.
  • 74 punkti kahe meeskonna peale on Super Bowlide teine tulemus, aga kunagi varem polnud kaotanud meeskond toonud nõnda palju punkte.
  • Eelmisest lähtuvalt oli kaitsjatel erakordselt kehv tööpäev – terves mängus nägi vaid ühte äralööki (punt, rekord) ja mängujuhi kottipanekut (sack, rekordi kordamine).
  • Nick Folesist (Eagles) sai esimene mängujuht Super Bowli ajaloos, kes on nii visanud kui ka kinni püüdnud touchdown’ini viinud söödu. Poolteist kuud tagasi oli ta alles pingipoiss, kuid ülendati algrivistusse Carson Wentzi vigastuse tõttu.
  • Eaglesile oli tegu neljanda NFLi meistritiitliga, aga alles esimese Super Bowli võiduga, sest viimati triumfeeriti 1960 ehk enne finaalmatši traditsiooni juurutamist.
  • 29 rekordist seitse kuulusid kaheksandas Super Bowlis mänginud Patriotsi mängujuhile Tom Bradyle. Kõige ihaldatum – saada esimeseks mängijaks kuue meistrisõrmusega – jäi tal aga saavutamata.

Erakordses mängus murti 17 varasemat NFLi või Super Bowli rekordit, korrati 12 ning saadi hakkama veel paari põneva statistilise anomaaliaga. Siin neist lühike valik:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles