Põnevad numbrid: 12 uskumatuna näivat fakti Roger Federeri karjääri kohta (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennisesõpradel avaneb taas võimalus imetleda Roger Federeri kunsti.
Tennisesõpradel avaneb taas võimalus imetleda Roger Federeri kunsti. Foto: GREG WOOD/AFP/Scanpix

Läbi aegade paremaid meestennisiste Roger Federer võitis nädal tagasi karjääri 20. Suure slämmi tiitli. Mis on aga 12 kõige põnevamat statistilist numbrit šveitslase tiitlite juures?

1. Ta on esimene meestennisist 20. Suure slämmi tiitliga. Kolmel naisel on temast rohkem võite - Margaret Courtil (24), Serena Williamsil (23) ja Steffi Grafil (22). 

2. Federer on Austraalia lahtised võitnud kuus korda - sama palju, kui senised rekordihoidjad Novak Djokovic ja Roy Emerson. 

3. Federer kaitses tänavuse Austraalia lahtiste võiduga kümnendi jooksul esimest korda enda Suure slämmi tiitlit. Mullu finaalis alistas ta Rafael Nadal. Viimati suutis šveitslane kaks aastat sama Suure slämmi turniiri võita aastatel 2007. ja 2008. aastal, kui mõlemal korral krooniti USA lahtiste meistriks 

4. Slämmide ajastul ehk 1968. aastast alates on Federer võitnud 10% kõikidest suurturniiridest. Näitaja teeb veelgi imelisemaks seik, et Federer sündis 1981. aastal. 

5. Federer on karjääri jooksul teeninud 115 miljonit dollarit ehk ligemale 92,5 miljonit eurot auhinnaraha. See teeb temast tennise ajaloo enimtasustatud mängija - ainult Novak Djokovic on samuti teeninud rohkem kui sada miljonit dollarit. 

6. Federer jõudis Austraalia lahtiste võiduga ATP edetabeli esikohale väga lähedale - Rafael Nadalist lahutab teda 115 punkti. 

7. Federerist saaks uuesti maailma esinumbriks kerkimise puhul ajaloo vanim edetabelijuht. Praegu hoiab seda rekordit Serena Williams, kes juhtis WTA tabelit 35-aastaselt. Šveitslane on juba 36. 

8. Federerist sai vanuselt läbi aegade teine Suure slämmi tiitli võitja. Kui Ken Rosewall triumfeeris 1972. aasta Austraalia lahtistel, oli ta 37 aastat ja 62 päeva vana, Federer oli tänavu 36-aastane ja 173 päeva vana. 

9. Federer alistas Austraalia lahtiste finaalis horvaat Martin Cilici, kelle ta on karjääri jooksul alistanud üheksal korral, kaotanud aga vaid korra. 

10. Federer on enim Suure slämmi finaalides mänginud tennisist 30. matšiga. Selles arvestuses jõuavad šveitslasele kõige lähemale tema kaks suurt rivaali - Nadal 23. ja Djokovic 21. finaaliga. 

11. Alates 2017. aasta hooaja algusest on Federer kaotanud Suure slämmi turniiridel vaid ühe matši, võitnud aga 25. 

12. Federer on mänginud 72. Suure Slämmi turniiril. See on ka meeste rekord, naistennisistide rekord kuulub 77. võistlusega Venus Williamsile. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles