Eestlased välismaal: Luts skooris ja andis ühe väravasöödu, Zenjov samuti täpne

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Luts
Siim Luts Foto: Raul Mee

Mitmed välismaal mängivad Eesti jalgpallurid olid möödunud nädalavahetusel resultatiivsed, saades kirja nii väravasööte kui ka tabamusi. 

Tšehhi kõrgliigaklubi Praha Bohemians 1905 alistas kontrollkohtumises Aserbaidžaani meeskonna Gabala 3:1, kui täpne oli ka Siim Luts. Seejärel tehti 2:2 viik Vilniuse Žalgirisega, kus Luts andis resultatiivse söödu.

Soome karikavõistlustel aitas Mihkel Aksalu võidule Seinäjoki JK, kui Kokkola Palloveikotist alistati 2:1. Marko Meerits ja Hindrek Ojamaa aitasid Vaasa Palloseural hoida oma puur puhtana, kui Keski-Uusimaa Pallokerho üle saadi 5:0 võit.

Henri Anier teenis üheksa minuti mänguaeg, kui FC Viikingit – Lahti matš lõppes 2:2 viigiga. Ats Purje Kuopio Palloseura 6:1 võidumängus Kajaani vastu kaasa ei teinud. Maksim Lipin mängis 77 minutit, kui PS Kemi alistas 2:1 Rovaniemi Palloseura. Vigastusest taastuv Marek Kaljumäe jätkuvalt meeskonda aidata saa.

Karol Mets kuulus Breda NAC algkoosseisu, kui tema koduklubi jäi Hollandi kõrgliigas võõral väljakul 1:3 alla Amsterdami Ajaxile. Mets vahetati välja pärast avapoolaega 1:2 seisul. Liigatabelis on Breda 18 meeskonna konkurentsis 16. kohal.

Albert Prosa sai Malta kõrgliigas kirja täismängu, kui tabelis teisel kohal olev Valletta tegi väravateta viigiga liider Balzaniga. Kahte meeskonda lahutab tabelis kolm punkti.

Sergei Zenjov tegi skoori Krakowi Cracovia sõpruskohtumises Subotica Spartaki (Serbia) vastu, mille Poola võistkond 3:2 võitis. Täpne oli ka Konstantin Vassiljev, kes lõi värava Gliwice Piasti kontrollkohtumises Hiina võistkonna Changchuni Yatai vastu. Mängu võitis Piast 2:1.

Ilja Antonov kuulus Velenje Rudari (Sloveenia) algkoosseisu kolmapäeval, kui Budafoki MTE-ga (Ungari) tehti 2:2 viik. Päev varem sekkus ta vahetusest, kui Bosnia ja Hertsegoviina meeskond Široki Brijegi alistati 1:0.

Kevin Kauber pääses Walesi kõrgliigas väljakule kohtumise 84. minutil, kui tema koduklubi The New Saints viigistas 2:2 Cefn Mawri Druidsiga. Sander Puri ja Iirimaa kõrgliigaklubi Waterford alistasid sõpruskohtumises aste madalamal palliva Cobh Ramblersi 1:0. Puri sekkus mängu vahetusest kohtumise 61. minutil.

Möödunud nädalal teatas Belgia esiliigameeskond KFCO Beerschot Wilrijk, et on sõlminud pooleaastase laenulepingu Rauno Sappineniga. Joonas Tamm siirdus Norra kõrgliigasse, kus keskkaitsja lõi käed Sapsborg 08-ga (aastane laenuleping).

Tamm ja Sarpsborg läksid kontrollkohtumises vastamisi kohaliku konkurendi Lillestrømiga, kui Tamme meeskond võitis mängu 3:0. Tamm tegi kaasa avapoolaja, mille Sarpsborg võitis 1:0. Matvei Igonen kaitses Lillestrømi puuri teisel poolajal.

Kontrollkohtumises läksid vastamisi ka Vålerenga – Kristiansund, kui Enar Jäägeri koduklubi Vålerenga vastase 2:1 alistas. Jääger ega Kristiansundi kaitsja Nikita Baranov kaasa ei teinud. Kristiansundi uued täiendused Brent Lepistu ja Andreas Vaikla sekkusid mängu teiseks poolajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles