Eesti rattur elas üle hirmsa hetke: tegin salto, lendasin õnneks põõsasse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: LaPresse/Belen Sivori/LaPresse

Eesti profijalgrattur Rein Taaramäe alustas lõppenud nädalal uut hooaega Hispaanias, Valencia velotuuriga, kus elas üle paar ärevamat momenti. 

Aasta esimese velotuuri enda uue meeskonna Direct Energie särgis sõitnud Taaramäe sai üldarvestuses 59. koha, võidutses Alejandro Valverde (Movistar). 

Eestlase sõit kujunes eriti pinevaks pühapäeval, kui läbiti 135-kilomeetrine etapp. «Pärast 15km võidusõitu saingi päris hea pundiga grupi eest jooksu. Jalg tundus enam-vähem ja isegi veidi parem kui eelnevatel päevadel,» kirjutas Taaramäe sotsiaalmeedias. 

«Kahjuks pöördus enesetunne üsna ruttu ja sain aru, et siiski on tunne pigem kehva, aga ei lasknud end sellel teadmisel häirida ja nautisin hetke pildis.»

Viimane etapp kujunes väga raskeks ning eestlane vältis napilt väga valusat kukkumist. «Mitmel korral läks ratas ringteel alt ära ning esimene ja tagumine ratas driftisid külg ees. Olin juba asfaldile langemas, kuid ikka ja jälle tuli poole libisemise pealt pidamine tagasi.

Korra oli keset teed pisike ohutussaareke, mis eraldas sõiduridasid ning samal ajal paistis ees paremale kurv, mida oli 2x lihtsam läbida paremalt poolt. Kuus jooksikute grupis olevat kutti, kaasaarvatud mina, tegime hopsti ja hüppasime üle eraldusriba, kuid minu ees oleva kuti esiratas ei tõusunud piisavalt kõrgele ja jäi saare ääre taha kinni.

Mees pani kohe silmapilkselt maoli. Mina tegin õhus salto, kuid vint oli sees ja lendasin mitte asfaldile, vaid õnnelikult suure pehme tiheda põõsa otsa, mis tee ääres laius,» sõnas Taaramäe enda fännilehel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles