Vormelibossi ennustus: Ferrari ja vormel 1 sarja juhtkond lähevad tänavu tülli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari on vormel 1 sarjale palju andnud, aga tahab ka palju vastu saada.
Ferrari on vormel 1 sarjale palju andnud, aga tahab ka palju vastu saada. Foto: PHOTO 4/imago/Crash Media Group/Scanpix

McLareni vormel 1 võistkonna juht Zak Brown avaldas arvamust, et tänavust hooaega hakkavad vürtsitama sarja juhtiva Liberty Medai ja Ferrari võistkonna tõsised erimeelsused.

Liberty tahab muuta peaaegu kõigile teistele meeskondandel pinnuks silmas olevat auhinnaraha süsteemi. Praegu jaguneb raha väga ebavõrdselt ning suurim kasusaaja on just Ferrari.

Eelmisel aastal ähvardas Ferrari boss Sergio Marchionne juba, et tootja võib 2021. aastal vormel 1st lahkuda, kui tol hooajal jõustuvad mootorireeglid nende huvidele ei vasta. Rahaküsimus on aga veelgi teravam, sest praegu saab Ferrari iga-aastase boonusmaksena 100 miljonit dollarit.

«Ferrari ja Liberty vaheline konflikt on paratamatu,» lausus Brown väljaandele AS. «Ferrari tahab oma sissetulekuid kaitsta. Mõistame kõik, et nad on meie alale kõigist teistest rohkem väärtust loonud ja neid tuleks selle eest ka tasustada. Aga praegu on asjad tasakaalust väga väljas ja Liberty tahab vaid kogu alale head,» märkis Brown.

Paljud tiimid on olnud Liberty suhtes kriitilised, sest omanikud ei kipu tulevikuplaane avama. Brown soovitab olla kannatlik ja annab tiimidele nõu: mingid probleemid tuleb ise ära lahendada. «Tean McLarenis omandatud kogemusest – praegu on kõik paigas, aga sinna jõudmiseks kulub minimaalselt aasta. Sama lugu on kõigi teistega. Vormel 1 on kiirelt edasiliikuv, kannatamatu ja halastamatu ala. Kuid tiimid ei saa probleemide lahendamisel ainuüksi Libertyle ja sarja juhtkonnale toetuda. Võti on selles, kuidas õnnestub raskused võimalusteks pöörata,» filosofeeris Brown.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles