Poola olümpiavõitja tõrjub stressi tuletõrjujana töötades

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolakas Zbignjew Brodka vahetult pärast Sotši olümpiavõitu.
Poolakas Zbignjew Brodka vahetult pärast Sotši olümpiavõitu. Foto: DAMIEN MEYER/AFP

​Reedel Pyeongchangi olümpiamängude avatseremoonial Poola lippu kandev kiiruisutaja Zbignjew Brodka maandab stressi tuletõrjujana töötades, millega kaasnevad aga omad kohutavad kogemused. 

Neli aastat tagasi tõusis Brodka rahvuskangelaseks, võites kuldmedali 1500 meetri distantsil. Sportlase sõnul muutis olümpiavõit tema elu, kuid tööle tagasiminek aitas raske pingutuse perspektiivi panna.

«Pärast Sotši võitu sain järgnevateks aastateks sellise energiapurske. Poolas pole kiiruisutamine üldsegi populaarne, seega hollandlaste alistamine muutus millekski eriliseks,» sõnas Brodka. Kusjuures oli 1500 meetri distants Sotši mängudel ainus, kus Hollandi mehed kuldmedalta jäid.

„Mu elu muutus meeletult. Alguses oli raske tavaeluga uuesti harjuda, aga keskendusin tööle ja enda eesmärkidele,“ jätkas 33-aastane mees. «Tööle naasmine oli pöörane. Isegi praegu tuntakse mind tänaval ära, aga see on meeldiv tunne. Mul pole õrna aimugi, mis juhtuks siis, kui peaksin uuesti kulla võitma, aga ma ei muretse ega mõtle sellele.»

Sport nõuab lisaks heale füüsilisele vormile ka tugevat vaimset poolt, mida Brodkal aitab arendada töö tuletõrjujana. «See teeb mind vaimselt tugevamaks. Ma pole võisteldes stressis, sest näen tööl tragöödiat ja teisi kohutavaid asju.»

Poola kiiruisutaja vaatab tihti kordusest üle oma Sotši võidukat sõitu. «Näen seda perfektse esitusena. Tehnika, ajastus, taktikaline plaan – kõik oli perfektne. Võib-olla mõtlesin enne talimänge medalist, aga igal juhul mitte võitmisest. Kuid siis tegin sellise sõidu.

Mul on suur au olla Pyeongchangis Poola lipukandja. See on märk minu usaldamisest ja usun, et olen õige inimene. See suurendab minu eneseusku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles