100 000 põhjust, miks Kanepi ei mängi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi esindasid Eestit koos viimati 2015. aastal. Edasi on vankrit vedanud Kontaveit.
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi esindasid Eestit koos viimati 2015. aastal. Edasi on vankrit vedanud Kontaveit. Foto: Sander Ilvest

Eesti naiskond võistleb täna Tallinki tennisekeskuses algaval Fed Cupi turniiril koosseisus Anett Kontaveit, Elena Malõgina, Katriin Saar, Saara Orav. Esimene nimi ei vaja tutvustamist, ülejäänud on aga Eesti spordiavalikkusele veel tundmatud tennisistid. Vigastuse tõttu jäi koondisest eemale mullu samas säranud Maileen Nuudi, vähemalt teoreetiliselt vaevavad tervisehädad ka meie teist numbrit Kaia Kanepit.

Jutt käib esmaspäevases Postimehes plahvatanud tenniseskandaalist, mis vaibumismärke ei näita. Kanepi soovis sõlmida tenniseliiduga 100 000 euro suuruse sponsorlepingu, et katta nimeka treeneri Dušan Vemici palgal hoidmise kulud, vastutasuks liitunuks ta Eesti koondisega Fed Cupi matšideks. Kui kokkuleppele ei jõutud, tõi Kanepi vabanduseks teda juba Austraalia lahtistel vaevanud viirushaiguse ning loobus kodusest turniirist.

«Minu isiklikus arvamuses on see summa, mida ta selle ühe ürituse eest küsib, liiga palju,» kommenteeris meie teise reketi loobumist Eesti koondise kapten Märten Tamla. Kõige rohkem häirib treenerit kogu asja ümbritsev selgitustekakofoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles