Robert Rooba: kõik olid pärast mängu sõnatud, ikka väga ülev tunne

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rooba (vasakul) jäähoki Meistrite liiga 2017-18 hooaja finaalis.
Robert Rooba (vasakul) jäähoki Meistrite liiga 2017-18 hooaja finaalis. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Eesti parim jäähokimängija Robert Rooba võitis teisipäeva õhtul koduklubi Jyväskylä JYP-iga ajaloolise jäähoki Meistrite liiga tiitli. Hilistel õhtutundidel Postimehega rääkides oli eestlane ülimalt õnnelik.

«Läheb aega, kuni sellest mängust, võidust ja saavutusest aru saame. Ilmselt jõuab homme alles kohale, mida suutsime meeskonnaga saavutada,» ütles Rooba. «Kõik olid pärast mängu parajalt sõnatud. See on ikka väga ülev tunne.»

Kohtumine kujunes väga pingeliseks. Vastu astus Rootsi liiga kindel liider Växjö Lakers, keda peeti ka enne finaali väikestviisi favoriidiks. Jyväskylä jaoks tegi matši jaoks raskemaks veel seegi faktor, et mängiti vastaste koduväljakul.

Sellest hoolimata suutis JYP esimese Soome klubina Meistrite liiga võita tulemusega 2:0. Kusjuures võiduvärav visati 20 sekundit enne lõpusireeni tühjade postide vahele.

«Enne matši oli natukene pinget tunda. Sündmus ise on nii suur, emotsioon ja fiiling ainulaadne. Samas pingi peal istudes väga pingele mõelda ei jõua. Sa lähed jääle lihtsalt nautima. Täiesti erakordne kohtumine nii selle tähenduse kui atmosfääri suhtes,» sõnas eestlane.

Rooba jätkas: «Mõlemad tiimid mängisid suurepäraselt, kaitses kindlalt. Määravaks said füüsilised elemendid ning meie võitsime. Ise mängisin enda parimat hokit, tegin enda asjad ära. Samas see polegi nii oluline, tiimi võit on märksa tähtsam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles