Võitlus Tyson Furyga maksis Suurbritannia antidopingule suure summa

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury.
Tyson Fury. Foto: Nick Potts/PA Wire/PA Images

Suurbritannia Antidopinguagentuurile (UKAD) läks võitlus Tyson Furyga väga kalliks maksma - erinevad kohtukulud võtsid ligemale kaheksa protsenti aasta eelarvest.

Viimati astus Fury poksiringi 2015. aasta novembris, kui alistas üliraskekaalu tiitlimatšis Vladimir Klitško. Pärast triumfi teatas UKAD, et poksija dopinguproovist leiti keelatud steroidi jälgi. Vahele jäi ka Tysoni nõbu Hughie. 

Sportlaste väitel sattus keelatud aine organismi kastreerimata metssea testoreroonirikka liha söömisel. Fury'd polnud kahe-aastase võistluskeeluga üldse rahul ning alustasid antidopinguagentuuriga pikka kohtuvaidlust. 

Sportlased andsid lõpuks alla eelmisel aastal, täpselt siis, kui võistluskeeld oleks lõppenud, ning said loa naasta poksiringi. Ometi võitlesid nad ligemale kaks aastat UKAD-iga, mis läks organisatsioonile kalliks maksma. 

UKADi majandusaasta aruandest selgub, et kohtulahing Fury'dega maksis agentuurile 577 717 Inglismaa naelsterlingit ehk ligemale 653 000 eurot. 

Arvestades, et UKADi aasta eelarve on ligikaudu kaheksa miljonit naela (üheksa miljonit eurot), siis lahing 29-aastase Furyga võttis sellest väga arvestatava summa - ligemale kaheksa protsenti. 

Antidopinguagentuuri sõnul kulus suur osa sellest vandeadvokaatidele ja nende abi peale, kuid nende sisse pole arvestatud juhtumiga tegelenud UKAD-i töötajate kulutatud tunnid ja nende palk.

2017 aasta novembris avaldas UKAD mure, et edasine kohtuvaidlus Fury'dega võib organisatsiooni pankrotti viia, kuid tegelikkuses olukord nii dramaatiline polnud. Protsessi terveid kulusid avalikustades sõnas organisatsioon, et sellist ohtu kunagi polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles